Voorkeursbeleid medicijnen

Van sommige medicijnen bestaan verschillende merken en varianten. Deze medicijnen werken allemaal hetzelfde. Maar ze verschillen soms erg in prijs. Wij vergoeden dan 1 variant. Meestal gaat het om het medicijn die als goedkoopste wordt aangeboden. Via dit voorkeursbeleid proberen we de zorgkosten en uw premie zo laag mogelijk te houden. 

U betaalt geen eigen risico

Eigen risico betalen is nooit leuk. Dat snappen wij. Daarom betaalt u bij ons geen eigen risico voor voorkeursmedicijnen. Dat is uniek: bij veel andere zorgverzekeraars betaalt u dit wel. Zo bent u een stuk goedkoper uit. Goed om te weten: u betaalt wel eigen risico voor de terhandstellingskosten.

Dit zijn onze voorkeursmedicijnen

U vindt onze voorkeursmedicijnen in het Reglement farmaceutische zorg. Deze lijst verandert soms. U hoeft zelf niet in de gaten te houden welke voorkeursmedicijnen er zijn. Uw apotheek weet dit altijd.

U krijgt altijd een medicijn dat goed werkt

Vraagt u zich af of het goedkoopste medicijn wel goed werkt? Geen zorgen! Uw arts schrijft op het recept de werkzame stof van het medicijn dat u nodig heeft. Uw apotheek zorgt er voor dat u het juiste medicijn krijgt. Als er een voorkeursmedicijn is, dan krijgt u dat automatisch mee van uw apotheek. Alle voorkeursmedicijnen zijn in Nederland toegelaten, goedgekeurd en staan in het GeneesmiddelenVergoedingenSysteem (GVS). U hoeft dus niet bang te zijn dat voorkeursmedicijnen niet of minder goed zijn.

Bij medische noodzaak een ander medicijn

Het kan gebeuren dat u niet goed op een medicijn reageert. Bijvoorbeeld omdat u allergisch bent voor een bepaalde vul- of hulpstof. Dit komt gelukkig weinig voor. Gebeurt het toch? Dan krijgt u een ander medicijn vergoed. Uw arts schrijft dan op het recept ‘medische noodzaak’. Uw apotheek controleert dit en bespreekt dit met uw arts, als dat nodig is. Let op: Voor dit medicijn betaalt u wel eigen risico.