VGZ app: eerste app met Waarmerk Drempelvrij

Kent u het begrip 'digitale toegankelijkheid'? Dat betekent dat iedereen gebruik kan maken van digitale opties, zoals een website of app. Ook als u bijvoorbeeld slechtziend bent. Of de telefoon minder goed kunt bedienen. Daarom zijn we trots dat onze VGZ app als eerste in Nederland het 'Waarmerk Drempelvrij' op niveau AA heeft gekregen.

Door iedereen te gebruiken

Stichting Accessibility heeft een test gedaan op 15 schermen in de app. Die voldoen aan de regels voor toegankelijkheid (de WCAG 2.1 AA richtlijnen). En daarmee hebben we het 'Waarmerk Drempelvrij' niveau AA verdiend! Dat betekent dat onze app gebruikt kan worden door iedereen. Dus ook door mensen met een permanente of tijdelijke beperking.

Verder aan de slag

Onze app heeft natuurlijk meer dan 15 schermen. Maar ook voor onze website hebben we als doel dat die zo snel mogelijk voor iedereen toegankelijk is. We gaan door met controleren van onze pagina's en zelf aan de slag met verbeteringen.

Toegankelijkheidsverklaring en het certificaat

In onze toegankelijkheidsverklaring vindt u alle resultaten van de beoordeling voor het Waarmerk Drempelvrij. Zo ziet u precies op welke punten de pagina's uit de steekproef zijn onderzocht.

  • Bekijk de toegankelijkheidsverklaring van de VGZ app (volgt nog)

Het certificaat is ingegaan op 28 september 2022 en 3 jaar geldig.

  • Bekijk het certificaat (volgt nog)

VGZ app

Alles snel en makkelijk geregeld!