Toegankelijkheidsverklaring en waarmerk

We willen onze website www.vgz.nl en de VGZ app zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken en houden. Hiervoor volgen we onder andere de WCAG 2.1. niveau AA richtlijnen. En hebben we toegankelijkheid verweven in onze werkzaamheden.

Toegankelijkheidsverklaring en waarmerk

Iedereen is gelijk. En daarom moeten onze website en app door iedereen te gebruiken zijn. Hiervoor volgen wij de WCAG richtlijnen. Dit zijn regels waaraan we moeten voldoen om toegankelijk te zijn. 

Toegankelijkheid VGZ app

De VGZ app heeft het Waarmerk Drempelvrij. Dit betekent dat een groot deel van de app (een steekproef) voldoet aan WCAG 2.1, niveau A en AA.

Toegankelijkheid www.vgz.nl

Onze website VGZ.nl heeft het waarmerk drempelvrij. Dit betekent dat een steekproef van de webpagina's voldoet aan de richtlijnen WCAG 2.1. niveau A en AA.

Zo werken wij elke dag aan een toegankelijke website

Met een toegankelijkheidsverklaring en een waarmerk zijn we natuurlijk niet klaar. Elke dag proberen wij onze online diensten te verbeteren. Zodat ze toegankelijk worden en/of blijven. Hieronder leest u hoe wij dit doen.

  • Alle applicaties die worden gemaakt of aangepast voor onze website en app moeten voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Dit wordt tijdens het testen ook nog gecontroleerd.
  • Alle content die wij op onze website en in de app plaatsen worden gecheckt door een team van eindredacteurs. Zij checken onder andere op toegankelijkheid.
  • Nieuwe pdf's worden toegankelijk gemaakt. Huidige pdf's maken we stap voor stap toegankelijk.
  • Alle medewerkers krijgen e-learnings of specifieke trainingen aangeboden over toegankelijkheid.
  • Wij voeren regelmatig zelf controles uit. En we laten onze website en app regelmatig checken op toegankelijkheid door onafhankelijke bedrijven. Eventuele bevindingen pakken we zo snel mogelijk op.