Veelgestelde vragen zorgpas

Vraag over de VGZ Zorgpas? Hieronder leest u de antwoorden op de veelgestelde vragen. Advies: neem uw zorgpas altijd mee naar het buitenland. 

Over de zorgpas

 • Er is iets veranderd in mijn situatie. Is mijn pasje nog geldig?
  Het is altijd verstandig wijzigingen snel aan ons door te geven. Als het een wijziging is die betrekking heeft op uw pasje, dan krijgt u van ons een nieuw pasje thuisgestuurd. Adreswijzigingen hoeft u niet aan ons door te geven. Dit doet de gemeente voor u.
 • Wat staat er op de achterkant van mijn zorgpas?
  Achterop uw zorgpas staat de European Health Insurance Card (EHIC) Lees meer over de EHIC.
 • Is mijn zorgpas mijn verzekeringsbewijs?
  Als u naar een zorgverlener gaat, kunt u uw zorgpas prima gebruiken als bewijs dat u bij ons verzekerd bent. U vindt uw zorgpas ook in de VGZ Zorg app.

  Uw officiële, wettelijke bewijs is uw polisblad, maar u heeft dit bijna nooit nodig. Op uw polisblad staat welke verzekering u heeft afgesloten. Deze informatie vindt u ook in de VGZ Zorg app en in Mijn VGZ.
 • Ik ben nieuw bij VGZ. Wanneer ontvang ik mijn zorgpas?
  Uw VGZ Zorgpas wordt binnen 14 dagen na de ingangsdatum van uw polis verstuurd. Op de achterkant van uw zorgpas vindt u uw European Health Insurance Card (EHIC). Uw zorgpas is net zo lang geldig als uw EHIC. U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC verloopt.
 • Ik ben al verzekerd bij VGZ. Ontvang ik in januari een nieuwe zorgpas?
  U ontvangt een nieuwe zorgpas zodra uw EHIC (European Health Insurance Card) verloopt. Uw zorgpas is namelijk net zo lang geldig als uw EHIC op de achterkant van uw zorgpas. U hoeft hiervoor niets te doen, u ontvangt vanzelf de nieuwe pas. 
   

Zorgpas verloren of gevonden

 • Mijn zorgpas is kwijt/gestolen. Wat moet ik doen?

  Geen zorgen! U vindt deze ook in de VGZ Zorg app. U heeft in Nederland dus geen fysieke pas nodig. Het kan zijn een zorgverlener in het buitenland wél om een fysiek pasje vragen. Gaat u naar het buitenland en bent u uw pasje kwijt of is deze gestolen? Vraag dan een nieuwe zorgpas aan via Mijn VGZ of de VGZ Zorg app. Telefonisch kunt u ook een nieuwe zorgpas aanvragen. Dit doet u direct in het keuzemenu.  

 • Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?
  U kunt de pas vernietigen. De betreffende verzekerde zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord