Welkom bij het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten

Zo min mogelijk extra zorgkosten? En woont u in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas? Kijk dan of het VGZ Rotterdampakket speciaal voor de IJSSELgemeenten bij u past. Woont u in Hoeksche Waard of Rotterdam? Klik dan op uw gemeente voor meer informatie over Het VGZ Rotterdampakket. Naar de contactgegevens

Geen zorgen met het VGZ Rotterdampakket

Speciaal voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas is er het VGZ Rotterdampakket: dit pakket is een zorgverzekering met veel vergoedingen. Samengesteld voor u door VGZ en uw gemeente. Voor inwoners met lagere inkomens draagt uw gemeente bij aan uw premie. Geen zorgen dus, met alle extra's van het VGZ Rotterdampakket voor Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas!

In 2019 zijn alle ziekenhuizen in Rotterdam gecontracteerd. 

Het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten

  • € 0 eigen risico per persoon. Het verplicht eigen risico van € 385 is meeverzekerd in de maandelijkse premie*
  • 20 fysiotherapiebehandelingen
  • Ruime vergoeding voor huidbehandeling (oa. acne en ontharing)
  • Een complete bril
  • Ruime vergoeding tandzorg

*Voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm (inclusief vastgesteld vermogen) is de maandpremie:

€ 160,28**

Als u recht heeft op volledige zorgtoeslag, dan is uw premie € 61,28**

** De getoonde prijs is de totale maandpremie. Hierin is het meeverzekeren van het eigen risico én de gemeentelijke bijdrage al meegenomen.

Alle informatie over het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten

 

Wat krijgt u vergoed?

Kijk op deze pagina wat u vergoed krijgt.

Zijn alle eigen bijdragen meeverzekerd?

Ja, alle eigen bijdragen voor vergoedingen zijn meeverzekerd. Onder bepaalde voorwaarden zelfs die voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Bent u ook verzekerd in het buitenland?

Ook tijdens uw verblijf in het buitenland staan wij voor u klaar. Wij helpen u graag met tips, belangrijke telefoonnummers en handige apps. Naar de buitenlandpagina.

Krijgt u verpleging en verzorging thuis vergoed?

Kijk op deze pagina.

Wat verandert er in 2019?

Kijk voor alle veranderingen hier

Wat vind ik in het preventiebudget?

De invulling van de preventiebudgetten is in volle gang. Kijk voor alle bekende informatie hier

Wat kost het VGZ Rotterdampakket?

De precieze kosten van het VGZ Rotterdampakket zijn afhankelijk van uw situatie.
Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm (inclusief vastgesteld vermogen) die voor u van toepassing is, dan ontvangt u een gemeentelijke bijdrage van € 20. En uw eigen risico is € 0. Het verplicht eigen risico van € 385 is meeverzekerd. De maandpremie is € 160,28. Hierin is het meeverzekeren van het eigen risico én de gemeentelijke bijdrage al meegenomen.

Is uw inkomen lager dan 150% van de bijstandsnorm die voor u van toepassing is, dan is uw eigen risico € 0. Het verplicht eigen risico van
€ 385 is meeverzekerd. De maandpremie is € 180,28. Hierin is het meeverzekeren van het eigen risico al meegenomen. Op basis van uw inkomen heeft u geen recht op een gemeentelijke bijdrage.

Voor inwoners met een inkomen vanaf 150% van de bijstandsnorm, is de maandpremie € 153,41. U heeft in dit geval geen recht op een gemeentelijke bijdrage én u kunt het eigen risico niet meeverzekeren. U kunt wel gebruikmaken van de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. Meer informatie vindt u hier.

Hoe zeg ik mijn oude verzekering op?

U hoeft hiervoor niets te doen. Wij zeggen de verzekering voor u op.

Kan ik mijn kinderen meeverzekeren?

Kinderen onder de 18 jaar zijn meeverzekerd. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vanaf 18 jaar ontvangen zij een brief voor het omzetten van de verzekering.

Krijgt u zorgtoeslag en hoeveel?

De basisverzekering is voor iedere Nederlander verplicht. Als u niet voldoende inkomsten heeft om uw zorgpremie zelf te betalen, kunt u zorgtoeslag krijgen. Meer informatie over de zorgtoeslag, of u hiervoor in aanmerking kunt komen en hoeveel, vindt u hier.


Is uw inkomen lager dan 130% dan ontvangt u € 20 gemeentelijke bijdrage.

Uw pakket inzien, uw vergoedingen zien, postvak bekijken, het eigen risico inzien en declareren. Naar de VGZ Zorg app.

Ik ben al verzekerd bij VGZ

En wilt u graag overstappen naar het VGZ Rotterdampakket? Bel dan naar onze klantenservice 0800 – 887 43 66 (gratis). Zij regelen dit direct voor u!

Ik wil overstappen naar VGZ

Wat fijn dat u wilt overstappen naar VGZ! Als u zich bij ons aanmeldt, dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op. U hoeft hiervoor niets te doen. Aanmelden kan heel eenvoudig via deze link of [kom langs bij de balie]. Of bel met onze klantenservice 0800 – 887 43 66 (gratis).

Voorkom extra kosten

Het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten is voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Om iedereen de juiste zorg te geven, is de maandpremie voor iedereen anders. Zo komt u bij het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten tot 130% van de bijstandsnorm in aanmerking voor gemeentelijke bijdrage. Klik hier om uw maandpremie te berekenen. Met het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten bent u goed verzekerd. Bekijk wel of u een vergoeding krijgt en naar welke zorgverlener u kunt toegaan. Zo heeft u geen extra kosten.

Declaratie indienen

U ontvangt vrijwel geen rekeningen. Toch gebeurt het af en toe dat u toch een rekening ontvangt. Stuur dan uw rekening via de Zorg app of de MijnOmgeving in. Dit kan eenvoudig via een foto of pdf. U kunt ook uw rekening per post naar ons sturen. Gebruik daarvoor dit formulier (het adres staat op het formulier). Na uiterlijk 10 werkdagen is het bedrag bij u binnen.

Moeite met betalen?

Heeft u moeite het betalen van uw zorgverzekering? Lees hier hoe we u kunnen helpen.


Voorwaarden en wijzigingen

Hieronder vindt u het volledige wijzigingsoverzicht voor Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, het vergoedingenoverzicht en de voorwaarden.

Formulieren

Neem contact op via:

Download nu onze VGZ Zorg app

AppStore_downlod AppStore_downlod

Bel ons

0800 – 887 43 66 (gratis)
Maandag - vrijdag 8 - 17 uur

Schrijf ons

Antwoordnummer 9292
5600 VM Eindhoven (gratis)

Met hart voor zinnige zorg