Wegwijzer voor de professionals en vrijwilligers uit het maatschappelijk middenveld

Vertegenwoordig jij cliënt(en) bij VGZ, bijvoorbeeld als maatschappelijk werker, wijkcoach of budgetmaatje? Of werk je voor de gemeente? Dan heb je een belangrijke taak voor jouw cliënten, onze leden. Omdat we best begrijpen dat jij ook niet altijd meteen weet waar je moet zijn, hebben we een aantal belangrijke zaken voor jou op een rij gezet.

Waar moet je zijn voor meer informatie over betalingsachterstanden van jouw cliënt? Hoe kun je de zorg(verzekering) van jouw cliënt goed regelen? En hoe zit het met het declareren van zorgfacturen? Dit en meer vind je op deze pagina speciaal voor het maatschappelijk middenveld.

Schulden en betalingsachterstanden

Heeft jouw cliënt moeite met betalen en zorgen over geld? We denken graag mee over een oplossing. Zo helpen we bijvoorbeeld bij:

  • Betalen in termijnen
  • Facturen later betalen
  • Informatie over het CAK
  • Informatie over het incassobureau
Goede zorg is belangrijk. Voor iedereen
Daarom heeft VGZ afspraken gemaakt met een groot aantal gemeenten voor een voordelige zorgverzekering met veel vergoedingen en extra’s. Zo krijgt jouw cliënt de zorg die nodig is, maar blijft het wel betaalbaar. 
Zorgzaken regelen voor een ander
Soms kan het handig zijn als je bepaalde (zorg)zaken namens jouw cliënt kan regelen. Hiervoor heb je wel toestemming nodig. Deze machtiging kun je zowel telefonisch als via een machtigingsformulier aanvragen. 

Advies over blijvende ouderenzorg

Ken jij een oudere die steeds meer zorg en ondersteuning nodig heeft? Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg denkt mee over welke mogelijkheden er zijn voor zorg thuis of in een instelling. Het Kennisloket is er voor alle ouderen. 


Extra’s via het preventiebudget


De gezondheid van jouw cliënt is het allerbelangrijkste. Daarom heeft VGZ een breed aanbod aan cursussen die zorgen dat jouw cliënt gezond blijft en dus voorkomen dat er zorg nodig is. Deze cursussen worden vergoed vanuit het preventiebudget. Benieuwd hoe hoog het preventiebudget van jouw cliënt is en welke cursussen er allemaal zijn? 
Ook niet onbelangrijk:

Makkelijk digitaal declareren


Heeft jouw cliënt een zorgfactuur betaald en wil jij helpen bij het declareren? Dat is zo geregeld via Mijn VGZ of de VGZ Zorg app. Makkelijk, veilig, snel en digitaal!

 


Vergeet ook uzelf niet


 

Jij zorgt voor een ander, maar vergeet jij jezelf niet? Ons Gezond Leven Platform staat vol met tips, workshops en apps die zorgen voor voldoende rust, balans en beweging. Daar kun je als professional gebruik van maken.


Gelijke kansen op gezondheid voor iedereen

Iedereen heeft recht op een goede gezondheid en goede zorg. Toch zijn er in Nederland nog steeds verschillen in inkomen, gezondheid en achtergrond. Sociaaleconomische gezondheidsverschillen noemen we die, afgekort tot SEGV. Coöperatie VGZ zet zich in om deze verschillen te verkleinen.


Vragen? Wij denken graag met jou mee.


Heb je een vraag namens of over uw cliënt? We helpen je graag. Bel ons via 0800 - 401 01 05 (gratis) van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en vanaf 12 november ook op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.