Het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten

 • Speciaal voor inwoners van IJSSELgemeenten met een lager inkomen
 • Voordelige zorgverzekering met veel vergoedingen
 • Mogelijk betaalt de gemeente mee aan de premie
 • In 2019 alle ziekenhuizen gecontracteerd

Zo min mogelijk extra zorgkosten? En woont u in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas? Kijk hieronder of het VGZ Rotterdampakket voor de IJSSELgemeenten bij u past. Of klik op uw gemeentepakket speciaal voor Hoeksche Waard of RotterdamKlik hier voor de contactgegevens.

 

Het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten

 • € 0 eigen risico per persoon. Het verplicht eigen risico van € 385 is meeverzekerd in de maandelijkse premie*
 • 20 fysiotherapiebehandelingen
 • Ruime vergoeding voor huidbehandeling (oa. acne en ontharing)
 • Een complete bril
 • Ruime vergoeding tandzorg

Vanaf € 160,28**

 

Als u recht heeft op volledige zorgtoeslag, dan is uw premie al vanaf € 61,28**

* voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm

** De getoonde prijs is de totale maandpremie. Hierin is het meeverzekeren van het eigen risico én de gemeentelijke bijdrage al meegenomen.

 

Veelgestelde vragen en antwoorden

 • Waar bent u precies voor verzekerd?

  Wat krijgt u vergoed?
  Bekijk op de vergoedingenpagina wat u vergoed krijgt.

  Zijn alle eigen bijdragen meeverzekerd?
  Ja, alle eigen bijdragen voor vergoedingen zijn meeverzekerd. Onder bepaalde voorwaarden zelfs die voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). 

  Bent u ook verzekerd in het buitenland?
  Ook tijdens uw verblijf in het buitenland staan wij voor u klaar. Wij helpen u graag met tips, belangrijke telefoonnummers en handige apps. Naar de buitenlandpagina.

  Krijgt u verpleging en verzorging thuis vergoed?
  Lees er meer over op de thuiszorgpagina.

  Wat verandert er in 2019?
  Kijk hier voor alle veranderingen

  Zorgverzekeringskaart 2019
  Lees het overzicht op de zorgverzekeringskaart van het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten

   

 • Wat zijn de kosten?

  Wat kost het VGZ Rotterdampakket?

  De precieze kosten van het VGZ Rotterdampakket zijn afhankelijk van uw situatie. Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm (inclusief vastgesteld vermogen) die voor u van toepassing is, dan ontvangt u een gemeentelijke bijdrage van € 20. En uw eigen risico is € 0. Het verplicht eigen risico van € 385 is meeverzekerd. De maandpremie is € 160,28. Hierin is het meeverzekeren van het eigen risico én de gemeentelijke bijdrage al meegenomen.
  Is uw inkomen lager dan 150% van de bijstandsnorm die voor u van toepassing is, dan is uw eigen risico € 0. Het verplicht eigen risico van € 385 is meeverzekerd. De maandpremie is € 180,28. Hierin is het meeverzekeren van het eigen risico al meegenomen. Op basis van uw inkomen heeft u geen recht op een gemeentelijke bijdrage.

  Hoe zeg ik mijn oude verzekering op?

  U hoeft hiervoor niets te doen. Wij zeggen de verzekering voor u op.

  Kan ik mijn kinderen meeverzekeren?

  Kinderen onder de 18 jaar zijn meeverzekerd. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Vanaf 18 jaar ontvangen zij een brief voor het omzetten van de verzekering.

 • Betaalt de gemeente mee?
  Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm? Dan ontvangt u € 20 gemeentelijke bijdrage.
 • Wat kunt u met de VGZ Zorg app?
  Uw pakket inzien, uw vergoedingen zien, postvak bekijken, de stand van het eigen risico inzien en declareren. Naar de VGZ Zorg app.
 • Hoe kan ik me aanmelden?

  Ik ben al verzekerd bij VGZ

  En wilt u graag overstappen naar het VGZ Rotterdampakket voor IJsselgemeenten? Bel dan naar onze klantenservice 0800 – 887 43 66 (gratis). Zij regelen dit direct voor u!

  Ik wil overstappen naar VGZ

  Wat fijn dat u wilt overstappen naar VGZ! Als u zich bij ons aanmeldt, dan zeggen wij uw huidige verzekering voor u op. U hoeft hiervoor niets te doen. Aanmelden kan heel eenvoudig via onze pagina premie berekenen en afsluiten. Of bel met onze klantenservice 0800 – 887 43 66 (gratis).

Voorkom extra kosten

Het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten is voor alle inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Om iedereen de juiste zorg te geven, is de maandpremie voor iedereen anders. Zo komt u bij het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten tot 130% van de bijstandsnorm in aanmerking voor gemeentelijke bijdrage. Bereken hier uw maandpremie. Met het VGZ Rotterdampakket voor IJSSELgemeenten bent u goed verzekerd. Bekijk wel of u een vergoeding krijgt en naar welke zorgverlener u kunt toegaan. Zo heeft u geen extra kosten.

Nota ontvangen? Zo kunt u een declaratie indienen

U ontvangt vrijwel geen rekeningen. Toch gebeurt het af en toe dat u toch een rekening ontvangt. Stuur dan uw rekening via de VGZ Zorg app of de MijnOmgeving in. Dit kan eenvoudig via een foto of pdf. U kunt ook uw rekening per post naar ons sturen. Gebruik daarvoor dit formulier (het adres staat op het formulier). Na uiterlijk 10 werkdagen is het bedrag bij u binnen.

Moeite met betalen?

Heeft u moeite het betalen van uw zorgverzekering? Lees hier hoe we u kunnen helpen.

Voorwaarden en wijzigingen

Hieronder vindt u het volledige wijzigingsoverzicht voor Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel, het vergoedingenoverzicht en de voorwaarden. 

Voorwaarden en reglementen

 

Download nu de VGZ Zorg app

VGZ Zorg app downloaden
  

Contactgegevens

Bel ons

0800 – 887 43 66 (gratis)
Maandag t/m vrijdag 8.00 - 18.00 uur

Schrijf ons

Antwoordnummer 9292
5600 VM Eindhoven (gratis)

 

Overig

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord