Aan de slag met je leefstijlGoed dat je de Gezondheidsroutine van onze partner Etos hebt gedaan. Je weet nu wat je moet doen om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Wil je aan de slag met je persoonlijke advies? Dan bieden wij interessante artikelen en handige leefstijlprogramma’s om gezonder te leven. Want met een gezonde leefstijl krijg je al veel belangrijke vitaminen binnen.

Gratis kookboek: Eet beter met VGZ
Groenten zijn een belangrijke bron van vitamines, mineralen en vezels. Het advies is om daarvan dagelijks minimaal 250 gram te eten. Lastig om aan die hoeveelheid groenten te komen? Laat je inspireren door de gerechten van huisarts Tamara de Weijer.


Meer over gezond eten


Liquid Shapes eiwitrijke voeding en ondervoeding_vlees-08
Welke voedingsstoffen heb ik nodig?
Gezond eten doe je door iedere dag te letten op wat je eet. En hoeveel je eet. Een mix van verschillende soorten eten met eiwitten, koolhydraten en vetten is belangrijk. Ook vitamines en mineralen zijn nodig voor een gezond lichaam.

Liquid Shapes eiwitrijke voeding en ondervoeding_samen-koken2
Eitwitrijke voeding voor ouderen
Eiwitten zijn bouwstoffen van het lichaam. En goed voor spieren en andere cellen in je lichaam. Wist je dat eiwitrijke voeding de kans op ondervoeding verkleint?


Zo maak jij een gezond eetschema
Een gezond eetschema is van groot belang voor je gezondheid, zeker wanneer je af wilt vallen. Afvallen bestaat namelijk voor 30% uit beweging en voor 70% uit gezond eten. Samen met Etos geven we je tips voor het samenstellen van een eetschema.


Werk aan je leefstijl


VGZ Mindfulness Coach

App

Je gezond voelen, is lichaam en geest in balans. Daarom is er de gratis VGZ Mindfulness Coach app. De app biedt >100 Nederlandstalige ademhalings-, en yoga-oefeningen en geleide slaapmeditaties.

Gezonde leefstijl

Webinar

Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer bieden we jou deze gratis webinars over voeding, slaap en zingeving.

Workshop Succesvol Veranderen

Succesvol veranderen

Online workshop

Wil je iets veranderen in jouw leven? Je werkdruk verminderen, ambities behalen of leefstijl veranderen? Ga er dan bewust mee aan de slag! Gebruik de online workshop.Speciaal voor verzekerdenDe leefstijlcheck
Ben jij aanvullend verzekerd bij VGZ?
De leefstijlcheck geeft je inzicht in jouw leefstijl met een (online) vragenlijst over je gezondheid. Na de check heb je een persoonlijk leefstijlgesprek met een online leefstijlcoach.
Stoppen met roken
Ben je verzekerd bij VGZ? Er zijn diverse mogelijkheden om te stoppen met roken waar VGZ vergoedingen voor heeft. Bekijk de mogelijkheden nu.Online leefstijlprogramma
Wil jij gezonder en energieker worden? Dat is het doel van het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. In dit programma ontdek je dat leefstijl meer is dan voeding.

Het Gezond Leven Platform van VGZ
Gezond leven kan best lastig zijn. Ga aan de slag met tientallen apps, workshops en andere extra’s. Allemaal dragen ze bij aan een goed of beter gevoel. Met Gezond Leven geef je aandacht aan jezelf!


Waarom werken Etos en Coöperatie VGZ samen?

Etos en Coöperatie VGZ werken iedere dag aan een gezonder Nederland. Want gezondheid vinden wij belangrijker dan ooit. Maar soms is gezonder leven best lastig. Om jou nog beter te helpen gezond te leven, slaan wij onze handen ineen.

Met Etos hebben we een partner die je verder helpt in jouw gezondheid. In de winkels helpen medewerkers jou met een oplossing en/of advies voor vragen over persoonlijke verzorging en gezondheid. Etos staat bekend om zijn betrouwbaarheid en deskundigheid. Zo is Etos meerdere malen uitgeroepen tot ‘Beste drogisterij’ van Nederland. Al 100 jaar helpen zij mensen met hun kennis en expertise om lekker in hun vel te zitten. En dát is waar goede gezondheid om draait.