PPEP4ALL: leren omgaan met een chronische aandoening

Een chronische aandoening verandert uw leven. Het heeft impact op veel onderdelen in het dagelijkse leven. Niet alleen dat van uzelf, maar ook die van uw omgeving. Hoe kunt u en uw partner of mantelzorger omgaan met deze nieuwe werkelijkheid? Het PPEP4ALL programma geeft u en uw naasten handvatten om goed te leven met uw aandoening om de kwaliteit van leven te verbeteren. ppep4all vgz

Een zelfmanagement programma 

Een chronische aandoening heeft niet alleen medische gevolgen, het kan ook lastig zijn om het een plek te geven. In het PPEPP4ALL programma is hier aandacht voor. In verschillende sessies met elk een eigen thema leren u en uw partner of mantelzorger omgaan met uw chronische aandoening. Het programma helpt onder andere bij:

  • Grenzen stellen
  • Uw chronische aandoening in uw dagelijks leven passen
  • Omgaan met stress als gevolg van uw chronische aandoening
  • Positief in het leven staan met een chronische aandoening

Voor wie?

Voor iedereen met een chronische aandoening en/of zijn of haar partner of mantelzorger.

Wat vonden anderen?

Een oud deelnemer:“Ik kon alles zeggen, mocht mijn kop stoten en boos zijn. Dankzij de behandeling en daarna het PEPP-programma ben ik een ander mens, ik heb een enorme metamorfose ondergaan. Accepteren? Dat kan ik niet... Maar ik kan nu omgaan met deze ziekte. Ik heb ook eindelijk mijn perfectionisme laten varen: ’t is zoals het is.”

Vergoeding door VGZ


Het PPEP4ALL programma kost € 220,00 per deelnemer. Er geldt een aangepaste prijs als u met twee personen deelneemt. Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ? Dan krijgt u de bijeenkomst vergoed vanuit uw preventiebudget. Met dit budget kunt u onder andere cursussen volgen, bijvoorbeeld om beter om te gaan met diabetes. 

Als u goed kunt omgaan met uw chronische aandoening, voelt u zich beter. Dat is natuurlijk goed voor u. En goed voor de mensen om u heen. Want als u goed in uw vel zit, profiteren uw gezin, familie, vrienden en collega’s mee. En als we met z’n allen een beetje gezonder leven, dan zorgen we samen dat Nederland gezonder wordt.


Deze trainingen vindt u wellicht ook interessant: 

Keer Diabetes 2 Om

Leefstijlbehandeling

Heeft u diabetes 2 en wilt u energieker zijn zonder meer medicatie te gebruiken? Het programma Keer Diabetes2 Om van Voeding Leeft helpt u bij het aanpassen van uw leefstijl.


Ga stress te lijf

Online cursus

Heeft u een hart- of vaataandoening en ervaart u regelmatig stress? Deze online cursus helpt u omgaan met stress, stress te verminderen of zelfs te voorkomen

 

Krijg inzicht in wat echt belangrijk is

Online programma

Iemand die weet wat hij wil, is vaak gelukkiger. Weet u wat er voor u toe doet? Met het online programma ‘Wat er toe doet’ brengt u dit met slechts 4 vragen in kaart.

Samenwerking leden- en patiëntenorganisaties 

VGZ werkt samen met een groot aantal leden-, thuiszorg- en patiëntenorganisaties, zoals Diabetesvereniging Nederland, Harteraad en ReumaNederland. Samen zetten we ons in voor een gezond en fijn leven met een chronische aandoening. Speciaal voor leden van deze organisaties is er de collectieve zorgverzekering bij VGZ. En dat biedt voordeel voor u:

  • Korting op de premie van de basisverzekering en aanvullende verzekering
  • Extra vergoedingen voor fysiotherapie, preventieve cursussen en alternatieve zorg
  • Extra vergoeding voor de zorg van een naaste (mantelzorg)
  • Vergoeding van het lidmaatschap bij een aangesloten ledenorganisatie
  • Geen medische selectie: u bent altijd welkom