Hulp bij het verbeteren van je leefstijl

Home > Gezond leven > Leefstijl

Leefstijl verbeteren

Heeft u een zwak voor de genoegens van het leven? U kunt uw leefstijl verbeteren. Door te kiezen voor de juiste voeding, genoeg beweging en voldoende ontspanning. Dat levert meteen gezondheidswinst op. Ga aan de slag met de workshops en apps. Dit aanbod is voor u als u:

Keer Diabetes type 2 Om

Leefstijlbehandeling

Wilt u uw diabetes type 2 omkeren? Met dit intensieve programma vermindert u uw medicijngebruik, vergroot u uw energie, slaapt u beter, beweegt u anders en krijgt u meer grip op uw leven. 

Met de SAM app krijgt u meer balans in uw leven

Ontdek hoe u zich beter kunt voelen 

App

Ontdek of u lekker in uw vel zit. De SAM app toont wat goed gaat en wat beter kan. Pak verbeterpunten aan met tips, trainingen, workshops, video's en uitdagingen. 

Meer naar buiten in de herfst

Ga de IVN #2uurnatuur Challenge aan!

In samenwerking met IVN Natuureducatie biedt VGZ u de gratis #2uurnatuur Challenge aan. Een challenge om u te stimuleren dit najaar de gezonde buitenlucht op te zoeken. Collectief verzekerd bij VGZ? Dan ontvangt u leuke extra’s zoals een herfstpodcast.

Vlogs van huisarts Tamara voor een gezonde leefstijl

Video's

Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer bieden we je daarom de gratis vlogs en webinars aan. Bekijk ze snel

Beter voor uzelf als mantelzorger zorgen

Balans bij mantelzorgen

Online workshop

Het is fijn om te kunnen zorgen voor een ander. Maar de druk op mantelzorgers is hoog. Tijd voor uzelf schiet er bij in. Leer de balans te houden. Gezond zorgen kunt u leren.

Maak een einde aan geldzorgen

Minder zorgen om geld

Online workshop

Maakt u zich zorgen om geld? Mensen met geldzorgen ervaren vaak stress en gevoelens van machteloosheid. Ga aan de slag om uw geldzorgen te verminderen.

Overgang verlichten

De overgang verlichten

Tips en informatie

U kunt dingen doen om de overgang te verlichten. Hier vindt u 6 adviezen van een expert, 6 tips voor uw leefstijl, workshops en apps en een ervaringsverhaal. 

Minder klachten van de overgang

Beter door de overgang

Online workshop

Heeft u overgangsklachten? De overgang heeft effect op uw lichaam. Soms ook op uw positiviteit en relaties. De overgang goed doorkomen?

Hulp voor werkende ouders

Balans voor werkende ouders

Online workshop

Werkende ouders houden veel ballen in de lucht. Voorkom oververmoeidheid. Leer om ook aan uzelf te denken en hou balans.

Gameverslaving onder controle krijgen

Controle over gamen

Online workshop


Wat levert gamen u op? En wat kost het u? Bewust kijken naar gamegedrag kan u leren de controle te houden. Zo blijft gamen leuk.

Recepten om gezond te eten

Gezond leven én genieten

Online leefstijlbegeleiding

Altijd al uw gezondheid willen verbeteren? Doe het met de hulp van diëtisten, koks, artsen en professoren!

Hulp bij minder alcohol drinken

Hulp bij alcoholgebruik

Online workshop

Hoeveel alcohol kunt u drinken? Wanneer gebruikt u meer dan de norm? Ontdek hoe u bewust kunt omgaan met alcohol.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord