Jouw zorgverzekering in 2025

We houden je op de hoogte

Vanaf 12 november kun je jouw zorgverzekering voor 2025 kiezen. Op deze pagina houden we je op de hoogte over de veranderingen in de zorgverzekering. Bijvoorbeeld welke zorg er in de basisverzekering komt en welk bedrag de overheid kiest als eigen risico. En welke momenten belangrijk zijn voor jouw zorgverzekering.

De overheid en jouw zorgverzekering, hoe zit dat?

Wat je moet weten over het solidariteitsbeginsel

Is een zorgverzekeraar verplicht jou te accepteren?

Tip: volg ons op Instagram & Facebook voor meer inspiratie   Volg ons op Instagram   Volg ons op Facebook

Veranderingen Prinsjesdag

De overheid bepaalt de meeste veranderingen in de zorgverzekering. Deze maakt ze op Prinsjesdag bekend. Bijvoorbeeld:

 • De basisverzekering
  De overheid stelt vast wat er vergoed wordt vanuit basisverzekering. Er kunnen behandelingen of medicijnen bij komen. Of eruit gaan
 • Het eigen risico
  De overheid kiest de hoogte van het verplicht eigen risico voor iedereen van 18 jaar en ouder. Lees meer over het eigen risico en hoe het werkt. 
 • De zorgtoeslag
  De zorgtoeslag is er voor mensen die moeite hebben hun zorgverzekering te betalen. Bijvoorbeeld studenten en mensen met een uitkering. Elk jaar bepaalt de overheid de hoogte van de zorgtoeslag. Lees meer over de zorgtoeslag en hoe je die aanvraagt.
 • De rekenpremie
  De overheid maakt elk jaar de rekenpremie voor de basisverzekering bekend. De rekenpremie is niet hetzelfde als de premie die jij betaalt. Want die bepaalt elke zorgverzekeraar zelf, op basis van de rekenpremie. De premies maken de zorgverzekeraars uiterlijk 12 november bekend. We vertellen je graag meer over hoe onze premie tot stand komt en wat wij met de premie doen.

Natuurlijk doen we er alles aan om je premie zo laag mogelijk te houden. Daar kun je op rekenen. Als coöperatie hebben wij namelijk geen winstoogmerk.

Wil je de premies van dit jaar nog zien? Bekijk alle premies van 2024 en onze zorgverzekeringen.

Ben je collectief verzekerd? Bekijk dan de collectieve zorgverzekeringen

Voor in de agenda: belangrijke momenten voor de zorgverzekering van 2025

17 september 2024 - Op 17 september is het Prinsjesdag en maakt de overheid haar plannen voor het volgende jaar bekend. Ook die voor de zorgverzekering. Wij houden je hier en in onze nieuwsbrief op de hoogte!

12 november 2024 - Op 12 november maken wij bekend hoeveel onze zorgverzekeringen in 2025 kosten. Ben je bij ons verzekerd? Dan krijg je van ons een e-mail of brief met informatie over je nieuwe polis. Hierbij zit een wijzigingsoverzicht. Daarin staan alle veranderingen in je zorgverzekering voor 2025.

31 december 2024 - Als je jouw zorgverzekering wil opzeggen, dan kan dit tot en met 31 december. 

31 januari 2025 - Je kunt tot en met 31 januari je basis- en aanvullende verzekering afsluiten of wijzigen. Heb je je verzekering bij je oude zorgverzekeraar opgezegd? Dan kun je tot en met deze datum een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten.

Betaal je eigen risico in delen

Soms is het fijn als je het eigen risico niet in één keer hoeft te betalen. Je kunt er bij ons voor kiezen om het in delen te betalen.

Vraag dit uiterlijk 31 januari aan. 

Daarom zit je goed bij VGZ

Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Met gezondheid én zorg. Dat doen we samen met artsen, mantelzorgers, de overheid en onze verzekerden. Want alleen door samen te werken kunnen we het verschil maken. Een gezonder Nederland en zorg die klaar is voor de toekomst, komen zo elke dag een stukje dichterbij.

Bekijk hieronder wat we nog meer voor je doen. 

Duurzame zorgverzekering

Vind je ons (leef)klimaat belangrijk? Dat vinden wij ook! Daarom doen wij er alles aan om steeds duurzamer te worden. Kijk welke stappen wij nemen voor een betere wereld.

De VGZ app

 • Ruim aanbod van services voor gezondheid en zorg
 • Altijd een compleet overzicht van je verbruikte zorg
 • Binnen 1 minuut declareren

Ontdek het gemak zelf!

Gezond leven
 • Praktische tips om gezonder te leven
 • Online en op ieder moment aan de slag
 • Ontwikkeld door specialistische partners