Vergelijk en Kies

Vind een zorgaanbieder bij u in de buurt

Wat kunt u in Vergelijk en Kies?

  • Zoek een zorgaanbieder bij u in de buurt
  • Vind gecontracteerde zorgaanbieders

  • Vind en kies de zorgaanbieder die het beste bij uw wensen past!

Hoe werkt Vergelijk en Kies?

Bent u benieuwd hoe Vergelijk en Kies werkt? Wij leggen het graag aan u uit aan de hand van een voorbeeld.

We werken de informatie in Vergelijk en Kies elke 2 weken bij. Laatste update: 14 september.

Omzetplafonds bij ZBC's

Wij maken met Zelfstandige Behandelcentra afspraken over de hoeveelheid zorg die een Zelfstandige Behandelcentrum per jaar mag verlenen. Dit noemen we een omzetplafond. Daarnaast stimuleren we zorgaanbieders om de zorg zo efficiënt mogelijk te organiseren. Zo houden we de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Het kan zijn dat een zorgaanbieder u hierom wil doorverwijzen, of pas later kan behandelen. Belt u dan met onze afdeling Zorgadvies en bemiddeling via telefoonnummer 088 - 131 16 11 (lokaal tarief). Wij bekijken dan samen met de zorgaanbieder of u toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met u naar een passende zorgaanbieder in de buurt. We zorgen dat er altijd voldoende zorg in de buurt beschikbaar is. Is uw behandeling al gestart op het moment dat een omzetplafond is bereikt? Dan kunt u de behandeling gewoon afmaken.

Informatie voor zorgaanbieders

Bent u een zorgaanbieder en kloppen uw contactgegevens niet in Vergelijk en Kies? Geef dit door aan Vektis. Staat uw wijziging na 5 weken niet in Vergelijk en Kies en wel in Vektis? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.

Veelgestelde vragen Vergelijk en Kies

U kunt in principe bij elke zorgaanbieder terecht. Kiest u voor een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan bent u verzekerd van goede zorg en de hoogste vergoeding. Valt uw zorg onder de basisverzekering? Dan krijgt u de kosten vergoed. U betaalt soms wel een eigen bijdrage of eigen risico. Valt uw zorg onder uw aanvullende verzekering? Dan krijgt u de kosten vergoed totdat u het budget of aantal behandelingen vanuit uw aanvullende pakket hebt bereikt. U betaalt soms wel een eigen bijdrage.

De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgaanbieders. Omdat we willen dat u goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgaanbieders in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Hierbij kijken we naar de normen van de beroepsgroepen. Voldoet een zorgaanbieder niet aan deze normen? Dan sluiten we geen contract.

Niet alle aandoeningen en behandelingen staan in Vergelijk en Kies. Wel de meest voorkomende. Staat uw behandeling of aandoening er niet bij? Probeer dan eens te zoeken op de naam van uw zorgaanbieder. Bijvoorbeeld het ziekenhuis of de kliniek waar u naartoe wilt gaan. U ziet dan of uw zorgaanbieder een contract heeft met ons. Zijn er bijzonderheden voor een bepaalde behandeling? Dan ziet u deze ook in het zoekresultaat.

Kunt u uw ziekenhuis niet vinden?
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Het ziekenhuis valt buiten het geselecteerde postcodegebied. Pas in dit geval de straal aan waarbinnen u zoekt.
  • Uw ziekenhuis biedt de behandeling waarop u hebt gezocht niet aan. Vul in dat geval de behandeling of aandoening in waarvoor u een zorgaanbieder zoekt. En uw postcode. Dan ziet u bij welke zorgaanbieder u terecht kunt.

Kunt u uw specialist niet vinden?
Wij sluiten geen contracten met specialisten, maar met ziekenhuizen of klinieken voor bepaalde behandelingen. Hebben wij een contract met een ziekenhuis of kliniek voor een bepaalde behandeling? Dan vallen alle behandelend specialisten die daar werken onder dit contract.

Bent u op zoek naar alternatieve zorg, alternatieve beweegzorg of een gezondheidscentrum? Dan ziet u soms inderdaad maar enkele medewerkers in Vergelijk en Kies. Wij hebben met deze medewerkers een contract gesloten. Als u naar hen gaat, dan krijgt u de hoogste vergoeding. Staan er geen aparte medewerkers genoemd? Dan kunt u bij alle medewerkers van deze zorgaanbieder terecht.

Voor goede zorg zorg je samen