Digitale zorg

Wat betekent digitale zorg voor u?
Tegenwoordig kan er steeds meer online en digitaal. Denk aan het beeldbellen of online een afspraak maken met uw huisarts. Digitale zorg is niet meer weg te denken. Met digitale middelen kunnen we de zorg beter, makkelijker en slimmer maken.

Hier vindt u meer over digitale zorg. En wat ú eraan heeft. Ook ziet u een aantal voorbeelden van digitale zorg.

Wat is digitale zorg?

Met digitale zorg bedoelen we allerlei digitale mogelijkheden waarmee we de zorg beter of slimmer maken. Zoals beeldbellen met de huisarts. Digitale zorg heeft zich tijdens de coronacrisis al bewezen. Opeens konden we niet meer zomaar naar de huisarts. Of voor een controle naar het ziekenhuis. En bleek beeldbellen een makkelijke en prettige oplossing.

Steeds meer mogelijk

Digitale zorg is nog volop in ontwikkeling. Maar er is steeds meer mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld huisartsen die bijna helemaal digitaal werken. Ook is de PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) al flink in opkomst. Zo werken wij mee aan een proef met wondzorg op afstand via een PGO.

Wat betekent digitale zorg voor u?

Digitale zorg geeft u meer grip op uw gezondheid en zorg. Voordelen van digitale zorg zijn:

  • U kunt steeds meer zelf regelen. U krijgt meer controle over uw zorg.
  • Digitale zorg biedt de mogelijkheid zaken te regelen buiten kantooruren. Wanneer het u uitkomt.
  • U hoeft de deur niet meer uit om contact met uw zorgverlener te hebben.

Voorbeelden van digitale zorg

Sommige vormen van digitale zorg bestaan al en bieden wij al aan. Andere onderzoeken wij. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden. 

Makkelijk online medicijnen bestellen via VGZ.

Online apotheek

Maak kennis met de online apotheek: een slimme apotheek in een app. Deze apotheek heeft geen fysieke locatie en bezorgt uw medicijnen gratis thuis. Extra handig als u regelmatig medicatie nodig heeft. Zo hoeft u nooit meer in de rij te staan.
Houd grip op uw medische gegevens met een PGO.

De PGO

De PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) is een slimme digitale oplossing voor uw medische gegevens. Het is een online medisch dossier op een website of in een app. U beheert daarmee zelf uw medische gegevens.

Wat betekenen digitale oplossingen voor de zorg?

De zorg verandert. Er zijn steeds meer nieuwe ontwikkelingen, die het u en de zorgverleners makkelijker maken. Wij geloven in digitale zorg. Niet als doel maar als middel om de zorg betaalbaar te houden en toegankelijk voor iedereen.

De zorgverlener blijft

Maar maakt u zich geen zorgen. Digitale middelen vervangen onze zorgverleners niet. Want als het nodig is gaat u nog steeds naar uw huisarts of het ziekenhuis. Bijvoorbeeld om bloed te prikken. Maar de uitslag vindt u dan makkelijk online.

Waarom wij dit belangrijk vinden

Samen willen we voorop lopen om gezond leven makkelijker te maken. En de zorg te blijven verbeteren. Dat doen we met nieuwe (digitale) ideeën en oplossingen waarmee we allemaal meer grip krijgen op onze gezondheid en zorg. Slimme oplossingen waarmee niet alleen u – maar heel Nederland – vooruit kan. Want we geloven dat dat dé manier is om Nederland gezonder te maken. En de zorg ook in de toekomst toegankelijk, goed en betaalbaar te houden.

Bekijk ook: