Meer tijd voor de patiënt bij de huisarts

Een huisarts is de eerste persoon die je spreekt als je vragen hebt over jouw gezondheid of die van je kinderen. Het is fijn als je zo snel mogelijk bij hem of haar terecht kunt. Maar misschien is het nog wel belangrijker dat je huisarts voldoende tijd heeft voor jou.

Op dit moment loopt het proefproject ‘’Meer tijd voor de patiënt’’, een samenwerking tussen huisartsen en VGZ. Met meer tijd kan de huisarts jou beter helpen. Omdat niet alleen de klacht maar ook de oorzaak beter besproken kan worden. De huisarts kan zo meer voor je betekenen. En het voorkomt dat je mogelijk onnodig naar het ziekenhuis hoeft.

Beter voor jou en de huisarts

Met de huidige werkwijze ervaren huisartsen te weinig tijd voor hun patiënten. En dat gaat ten koste van goede zorg. Daarom onderzoeken we in dit proefproject hoe we huisartsenzorg anders kunnen regelen. Zo maken we de administratie eenvoudiger, zodat dit minder tijd kost. Daarnaast zetten we meer huisartsen per praktijk in en gaan we anders om met het verwijzen naar medisch specialisten. Ten slotte zetten we digitale zorgverlening in waarmee patiënten sneller vanuit huis geholpen kunnen worden.

Zinnig voor jou?
Wil je weten hoe en of je gebruik kunt maken van zinnige zorg? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies.
Neem contact op met de zorgadviseurs

Samen de zorg vooruitbrengen
Dit project is één van vele voorbeelden waarbij VGZ zich samen met zorgverleners inzet voor betere zorg tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. Onze aanpak: slimme ideeën van zorgverleners op steeds meer plekken doorvoeren. Zo brengen we samen de zorg vooruit en kunnen we de zorg nu en in de toekomst goed en betaalbaar houden.

Meer voorbeelden van slimme zorg

Hartbewaking direct vanuit huis

Met telemonitoring krijgen hartpatiënten hartbewaking op afstand. Zo wordt je hart altijd in de gaten gehouden en kun je als patiënt fijn vanuit huis contact hebben met de verpleegkundige of arts. En hoef je minder vaak naar het ziekenhuis.

Fijner thuis herstellen voor baby’s met geelzucht

Voor baby’tjes met geelzucht helpt fototherapie met blauw licht. Dit moest eerst in het ziekenhuis. Maar dankzij een uniek, lichtgevend slaapzakje kunnen ouder en kind fijn thuis van de kraamtijd genieten.

Sneller van angsten af met een VR-bril

Door een nieuwe behandelmethode met een VR-bril kan de patiënt beter behandeld worden en herstelt de patiënt sneller. En dat helpt weer om de wachttijden van de GGZ korter te maken.