Fijner thuis herstellen voor baby's met geelzucht

Direct na de bevalling begint de kraamtijd. Dit is een bijzondere en cruciale periode voor jou en je kindje. Jullie kunnen samen herstellen en elkaar leren kennen. Het is extra fijn als je dit thuis kunt doen in je eigen vertrouwde omgeving. Dankzij een innovatief lichtgevende slaapzak is dit nu ook mogelijk voor baby’s met geelzucht.

Bijna de helft van alle pasgeboren baby’s kleuren geel in de eerste dagen na de geboorte. Gelukkig is dit tijdelijk en verdwijnt het meestal vanzelf. Toch kan het bij baby’s die te vroeg worden geboren wat gevaarlijker zijn. Dan is het belangrijk om geelzucht te behandelen. 

Thuis genieten van kraamtijd

Fototherapie met blauw licht helpt goed tegen geelzucht. Dit kon eerst alleen in het ziekenhuis. Moeder en kind moesten allebei worden opgenomen. Zo lagen gezonde moeders ook ineens in het ziekenhuis. Gelukkig is er nu een slaapzakje waardoor de baby’tjes thuis behandeld kunnen worden. En is het mogelijk om thuis samen van de kraamtijd te genieten. 

Zinnig voor jou?

Wil je weten hoe en of je gebruik kunt maken van zinnige zorg? Neem contact op met onze zorgadviseurs. Zij helpen je graag en geven een persoonlijk en vrijblijvend advies. 

Neem contact op met de zorgadviseurs

Samen de zorg vooruitbrengen
Deze vernieuwing is één van de vele voorbeelden waarbij VGZ zich samen met zorgverleners inzet voor betere zorg tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. Onze aanpak: slimme ideeën van zorgverleners op steeds meer plekken doorvoeren. Zo brengen we samen de zorg vooruit en kunnen we de zorg nu en in de toekomst goed en betaalbaar houden.

Meer voorbeelden van slimme zorg

Hartbewaking direct vanuit huis

Met telemonitoring krijgen hartpatiënten hartbewaking op afstand. Zo wordt je hart altijd in de gaten gehouden en kun je als patiënt fijn vanuit huis contact hebben met de verpleegkundige of arts. En hoef je minder vaak naar het ziekenhuis.

Meer tijd voor de patiënt bij de huisarts

Door een andere werkwijze binnen de huisartsenpraktijk, krijgt de arts meer tijd om de patiënt beter te helpen en daardoor vaker beter advies te geven. En dat zorgt weer voor minder doorverwijzingen naar het ziekenhuis.

Sneller van angsten af met een VR-bril

Door een nieuwe behandelmethode met een VR-bril kan de patiënt beter behandeld worden en herstelt de patiënt sneller. En dat helpt weer om de wachttijden van de GGZ korter te maken.