VGZ brengt de zorg vooruit

Goede zorg. Niemand kan zonder. Maar hoe moet dat, nu er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Als het zo doorgaat is de zorg voor onze kinderen en kleinkinderen niet langer toegankelijk en betaalbaar. Daarom werkt VGZ al een aantal jaar met zorgverleners aan het vernieuwen van de zorg. 

Met hart voor zinnige zorg
Bij VGZ zetten we ons samen met zorgverleners al jaren in voor betere zorg tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen ze dat. Onze aanpak: slimme ideeën van zorgverleners op steeds meer plekken doorvoeren. Denk daarbij aan meer tijd voor de patiënt wat leidt tot betere adviezen. En digitale oplossingen waardoor je beter behandeld wordt en in goed contact kunt blijven met je arts. Zo brengen we samen de zorg vooruit. En zo houden we de premie zo laag mogelijk. 

En wat doen we voor jou?
Door voor VGZ te kiezen steun je onze aanpak. En ben je uitstekend verzekerd. Je krijgt bij ons advies op maat. Heb je zorg nodig? Dan kijken we waar je sneller geholpen kunt worden. Jouw declaraties betalen we razendsnel uit. En via onze uitgebreide VGZ Zorg app houd je grip op je eigen zorgverzekering. We kijken graag met elkaar wat we nog meer voor je kunnen doen. Verzeker je bij ons. Samen kunnen we nog meer bereiken.

Samen bereiken we meer
Door je bij VGZ te verzekeren, help je direct mee om goede zorg voor alle Nederlanders te behouden. Van jouw premie gaat 97% direct naar de zorg. En 20% daarvan gaat naar innovatieve oplossingen in de zorg. Mooi toch! Meer weten? We leggen je graag uit hoe we elke euro van jouw premie besteden.

Het gebeurt nu al
Samen met zorgverleners brengen we de zorg vooruit. We delen graag wat inspirerende successen.

Meer tijd voor de patiënt bij de huisarts

Door een andere werkwijze binnen de huisartsenpraktijk, krijgt de arts meer tijd om de patiënt beter te helpen en daardoor vaker beter advies te geven. En dat zorgt weer voor minder doorverwijzingen naar het ziekenhuis.

Hartbewaking direct vanuit huis

Met telemonitoring krijgen hartpatiënten hartbewaking op afstand. Zo wordt je hart altijd in de gaten gehouden en kun je als patiënt fijn vanuit huis contact hebben met de verpleegkundige of arts. En hoef je minder vaak naar het ziekenhuis.

Sneller van angsten af met een VR-bril

Door een nieuwe behandelmethode met een VR-bril kan de patiënt beter behandeld worden en herstelt de patiënt sneller. En dat helpt weer om de wachttijden van de GGZ korter te maken.

Fijner thuis herstellen voor baby’s met geelzucht

Voor baby’tjes met geelzucht helpt fototherapie met blauw licht. Dit moest eerst in het ziekenhuis. Maar dankzij een uniek, lichtgevend slaapzakje kunnen ouder en kind fijn thuis van de kraamtijd genieten.