Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

Er is een andere vergoeding voor psychologische zorg tot 18 jaar.

 

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

Bent u in 2020 gestart met een basis GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in 2021? Ga na of uw behandelaar in 2021 nog een contract heeft.

  • Ja, mijn behandelaar heeft een contract in 2021 > U kunt gewoon doorgaan met uw behandeling.
  • Nee, mijn behandelaar heeft geen contract in 2021 > U kunt uw behandeling bij deze behandelaar gewoon afmaken in 2021. Kies voor een volgende behandeling een behandelaar met contract.
  • Ik begin in 2021 bij een nieuwe behandelaar > Kies dan voor een behandelaar met contract. Zo weet u zeker dat u uw behandeling vergoed krijgt.

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de rekening bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over.

Gratis workshops en apps om mentale weerbaarheid te vergroten
Verbeter uw mentale weerbaarheid en ga aan de slag met gratis workshops en apps op ons Gezond Leven platform. Voor meer ontspanning, een betere balans en minder piekeren en stress.
Online behandeling bij mentale klachten
Online behandelen
Heeft u psychische hulp nodig? Dan is het fijn als u zo snel mogelijk terecht kunt. Steeds meer zorgverleners bieden volledige online behandeling (e-health). U kunt dan vaak al binnen een paar dagen starten. Benieuwd of online behandelen iets voor u is?

Vergoedingen vergelijken?

In de pakketvergelijker ziet u snel welke vergoedingen in welk pakket zit.