Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

Er is een andere vergoeding voor psychologische zorg tot 18 jaar.

 

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

Bent u in 2020 gestart met een basis GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in 2021? Ga na of uw behandelaar in 2021 nog een contract heeft.

  • Ja, mijn behandelaar heeft een contract in 2021 > U kunt gewoon doorgaan met uw behandeling.
  • Nee, mijn behandelaar heeft geen contract in 2021 > U kunt uw behandeling bij deze behandelaar gewoon afmaken in 2021. Kies voor een volgende behandeling een behandelaar met contract.
  • Ik begin in 2021 bij een nieuwe behandelaar > Kies dan voor een behandelaar met contract. Zo weet u zeker dat u uw behandeling vergoed krijgt.

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de rekening bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over.

Gratis programma's voor een beter gevoel
Houdt angst u meer in uw greep dan u zou willen? Ervaart u ongezonde stress of somberheid? Probeer onze gratis online workshops en programma's voor een beter gemoed. 

Vergoedingen vergelijken?

In de pakketvergelijker ziet u snel welke vergoedingen in welk pakket zit.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Akkoord
Weigeren