Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

Er is een andere vergoeding voor psychologische zorg tot 18 jaar.

 

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

  • Heeft uw zorgverlener geen contract met ons? Dit heeft invloed op de hoogte van de vergoeding. U vindt de gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker.  
  • Bent u in 2022 gestart met een GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in 2023? Dan mag u deze behandeling afronden zonder dat u een eigen bijdrage voor niet-gecontracteerde zorg betaalt.  
  • Bekijk het verschil in tarief bij zorgverleners zonder contract

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de factuur bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over. Is er onduidelijkheid over wat er precies op de factuur moet staan? Lees hier welke informatie wij nodig hebben.

Online behandelen

Online behandeling bij mentale klachten

Heb je psychische hulp nodig? Dan is het fijn als je snel terechtkunt. Met een online behandeling start je  vaak al binnen een paar dagen. Benieuwd of online behandelen iets voor je is?

Uw mentale weerbaarheid vergroten?

Dat kan! Ga aan de slag met gratis workshops en apps op ons Gezond Leven platform. Voor meer ontspanning, een betere balans en minder piekeren en stress.

Vind een zorgverlener in de buurt

In de Zorgzoeker vind je een fysiotherapeut, arts of therapeut bij jou in de buurt. En zie je met welke zorgverleners wij afspraken hebben.