De extra's in het preventiebudget van VGZ Zorgt

Heeft u de aanvullende verzekering VGZ Zorgt? Dan heeft u extra vergoedingen in uw preventiebudget. Bijvoorbeeld voor een leefstijlprogramma of een cursus voor mentale gezondheid. Dit budget kunt u besteden:

  • VGZ Zorgt Goed: € 400 per jaar
  • VGZ Zorgt Beter: € 600 per jaar
  • VGZ Zorgt Best: € 700 per jaar

U kunt kiezen uit deze extra's:

Op de afbeelding Tamara de Weijer met de tekst dokter Tamara leefstijlprogramma.

Leefstijlprogramma

Uzelf fitter voelen? Er beter uitzien? Dat is het doel van het online programma voor een gezonde leefstijl. Opgezet door huisarts en leefstijlexpert dokter Tamara de Weijer.

Op de afbeelding een jonge vrouw met een laptop.

OpenUp

Soms heeft uw geest wat extra aandacht nodig. Om welke reden dan ook. Dat kan makkelijk en snel met OpenUp. U krijgt dan preventieve psychologische hulp online.

Ouderen doen aan beweging

Brein in beweging

Beweeg op het ritme van muziek en gebruik daarbij alle delen van uw lichaam. Leuk én goed voor uw hersenen: er ontstaan verbindingen die er niet of niet meer waren. Dat heeft een positief effect op uw geheugen, stemming, energie en meer!

Oudere man krijg fysiotherapie

Fitheidstest

Bent u benieuwd hoe u er lichamelijk voor staat? De Fitheidstest van Omring geeft u inzicht. U krijgt een fitheidstest en op basis daarvan persoonlijk advies en twee sessies persoonlijke begeleiding van een Omring fysiotherapeut.

Oudere vrouw met laptop

Geheugencursus

Met de Geheugencursus van Envida Ledenservice gebruikt u uw geheugen beter en onthoudt u dingen makkelijker. De cursus is speciaal voor mensen met vergeetachtigheid door ouderdom, niet voor mensen die door ziekte vergeetachtig zijn geworden.

Vrouw met pen

Geheugentraining

Wilt u meer weten over het brein? En bent u benieuwd hoe u uw brein kunt trainen om mentaal fit te blijven? Tijdens de Geheugentraining van Omring ervaart u wat de juiste oefeningen kunnen doen voor uw brein. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur.

Meneer op leeftijd doet aan online mindfulness

Online mindfulnesstraining

De online mindfulnesstraining van Clooser2 bestaat uit 6 lessen van 1 uur. Deze training via internet is ook geschikt als u minder mobiel, hulpbehoevend of slechthorend bent. Ook kunnen uw mantelzorgers, begeleiders of verzorgers bij de lessen aanwezig zijn.

Man en vrouw liggen op bed te praten

Slaapcursus

Uw slapeloosheid overwinnen, zónder slaapmiddelen? Met de cursus Beter Slapen van Envida komt u meer te weten over slaap en leert u praktische ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Lekker slapen

Somnio Slaaptherapie

Met Somnio verbetert u uw slaap, zonder pillen of middeltjes. U werkt in 4 weken tijd aan een goed slaappatroon, slaapgedrag en slaapomgeving. De therapie is volledig online.

Vrouw in sportkleding

Weerbaarheidstraining

Vergroot uw zelfvertrouwen en leer om uzelf krachtiger en zichtbaar op te stellen. Door de Weerbaarheidstraining van Omring (vier sessies) voelt u zich mentaal sterker, staat u steviger in uw schoenen en bent u beter in staat om uw grenzen aan te geven.

Op het beeld een mevrouw met een baby.

Samen brengen we de zorg vooruit

Preventie is belangrijk. Want als we met z'n allen een beetje gezonder leven, zorgen we ervoor dat Nederland gezonder is. En dat zorgt voor minder druk op bijvoorbeeld onze huisartsen en ziekenhuizen. Zo houden we de zorg goed en betaalbaar, nu en in de toekomst.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Akkoord
Weigeren