De extra's in het preventiebudget van VGZ Zorgt

Heeft u de aanvullende verzekering VGZ Zorgt? Dan heeft u extra vergoedingen in uw preventiebudget. Bijvoorbeeld voor een leefstijlprogramma of een cursus voor mentale gezondheid. Dit budget kunt u besteden:

  • VGZ Zorgt Goed: € 400 per jaar
  • VGZ Zorgt Beter: € 600 per jaar
  • VGZ Zorgt Best: € 700 per jaar

U kunt kiezen uit deze extra's:

Op de afbeelding Tamara de Weijer met de tekst dokter Tamara leefstijlprogramma.

Leefstijlprogramma

Uzelf fitter voelen? Er beter uitzien? Dat is het doel van het online programma voor een gezonde leefstijl. Opgezet door huisarts en leefstijlexpert dokter Tamara de Weijer.

Oudere man krijg fysiotherapie

Fitheidstest

Bent u benieuwd hoe u er lichamelijk voor staat? De Fitheidstest van Omring geeft u inzicht. U krijgt een fitheidstest en op basis daarvan persoonlijk advies en twee sessies persoonlijke begeleiding van een Omring fysiotherapeut.

Vrouw in sportkleding

Weerbaarheidstraining

Vergroot uw zelfvertrouwen en leer om uzelf krachtiger en zichtbaar op te stellen. Door de Weerbaarheidstraining van Omring (vier sessies) voelt u zich mentaal sterker, staat u steviger in uw schoenen en bent u beter in staat om uw grenzen aan te geven.

Vrouw met pen

Geheugentraining

Wilt u meer weten over het brein? En bent u benieuwd hoe u uw brein kunt trainen om mentaal fit te blijven? Tijdens de Geheugentraining van Omring ervaart u wat de juiste oefeningen kunnen doen voor uw brein. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur.

Oudere vrouw met laptop

Geheugencursus

Met de Geheugencursus van Envida Ledenservice gebruikt u uw geheugen beter en onthoudt u dingen makkelijker. De cursus is speciaal voor mensen met vergeetachtigheid door ouderdom, niet voor mensen die door ziekte vergeetachtig zijn geworden.

Lekker slapen

Somnio Slaaptherapie

Met Somnio verbetert u uw slaap, zonder pillen of middeltjes. U werkt in 4 weken tijd aan een goed slaappatroon, slaapgedrag en slaapomgeving. De therapie is volledig online.

Man en vrouw liggen op bed te praten

Slaapcursus

Uw slapeloosheid overwinnen, zónder slaapmiddelen? Met de cursus Beter Slapen van Envida komt u meer te weten over slaap en leert u praktische ademhalings- en ontspanningstechnieken.

Andere oplossingen die we vergoeden vanuit het preventiebudget

Cursus EHBO

EHBO

Het is prettig als u bij een noodsituatie goed kunt ingrijpen. De cursus EHBO is voor iedereen die Eerste Hulp wil verlenen of zijn vaardigheden wil opfrissen. Neem deel aan een cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO. 

Leefstijlcheck

Leefstijlcheck

Wilt u weten of u gezond leeft? De leefstijlcheck geeft u inzicht in uw leefstijl bijvoorbeeld met een (online) vragenlijst over uw gezondheid. Na de check heeft u een persoonlijk leefstijlgesprek met een online leefstijlcoach. Ondere andere Active Living of Niped bieden de leefstijlcheck aan.

omgaan met dementie

Omgaan met dementie

Heeft uw partner of een van uw ouders dementie? Dat kan soms lastig zijn. Wilt u meer grip krijgen op het veranderende gedrag? Veel GGD- en GGZ-instellingen en thuiszorgorganisaties organiseren de cursus Omgaan met dementie die u tips geven in de omgang.

Cursus omgaan met een chronische aandoening

Omgaan met een chronische aandoening

Wilt u meer grip op uw leven? Volg een cursus om te leren omgaan met een ziekte of aandoening (zoals astma, COPD, diabetes, gewrichtsaandoeningen, kanker, reuma of hart- en vaatziekten) door een aangesloten patiëntenvereniging of een thuiszorgorganisatie.

Cursus Reanimatie

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Letterlijk. Wil u voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

Sportmedisch advies

Sportmedisch advies

Wilt u zorgeloos sporten en daarvoor advies van een medische specialist? Een sportarts kijkt met u mee voor een verantwoord beweeg- en sportadvies. We vergoeden de kosten van sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding en sportkeuringen.

Cursus Valpreventie

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kunt u de kans wel verkleinen. Volg dan een cursus valpreventie (‘In Balans’, ‘Vallen Verleden Tijd’ of ‘Zicht op Evenwicht’) bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.

Zorg bij hormonale verandering

Zorg bij hormonale veranderingen

Heeft u gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door hormonale veranderingen? Zoals de overgang of menstruatie? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor advisering, voorlichting en begeleiding. Vind een verpleegkundige via Care For Women of VVOC.

Samen brengen we de zorg vooruit

Preventie is belangrijk. Want als we met z'n allen een beetje gezonder leven, zorgen we ervoor dat Nederland gezonder is. En dat zorgt voor minder druk op bijvoorbeeld onze huisartsen en ziekenhuizen. Zo houden we de zorg goed en betaalbaar, nu en in de toekomst.