De extra's in het preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket

Heeft u het VGZ Rotterdampakket of het VGZ Rotterdampakket Compact? Dan heeft u extra vergoedingen in uw preventiebudget. Bijvoorbeeld een cursus om beter om te gaan met stress of om beter te slapen. Dit budget kunt u besteden:

  • VGZ Rotterdampakket: € 400 per jaar
  • VGZ Rotterdampakket Compact: € 200 per jaar

U kunt kiezen uit deze extra's:

Gezondheidscheck BENU

Gezondheidscheck BENU

Benieuwd hoe gezond u bent? Met de Gezondheidscheck van BENU Nederland kijkt u samen met uw apotheker naar uw gezondheid. U krijgt advies over hoe u gezonder kunt leven.

Op de afbeelding Tamara de Weijer met de tekst dokter Tamara leefstijlprogramma.

Leefstijlprogramma

Uzelf fitter voelen? Er beter uitzien? Dat is het doel van het online programma voor een gezonde leefstijl. Opgezet door huisarts en leefstijlexpert dokter Tamara de Weijer.

Beweegplus

Beweegplus

Wilt u meer bewegen, maar vindt u de stap naar sport te groot? Beweegplus is een beweeggroep, waarmee iedere Rotterdammer de eerste stap naar een actieve leefstijl kan nemen.

Hulp bij mentale gezondheid

Het is lastig om hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychologische problemen. Met de cursus Mental Health First Aid maakt u het verschil voor deze mensen.

Omgaan met stress

Lekker slapen

Somnio Slaaptherapie

Met Somnio verbetert u uw slaap, zonder pillen of middeltjes. U werkt in 4 weken tijd aan een goed slaappatroon, slaapgedrag en slaapomgeving. De therapie is volledig online.

Kickstart Vitaliteit

Op een positieve manier naar uw gezondheid kijken? Met de online cursus Kickstart Vitaliteit ontdek je in korte tijd wat jij zelf kunt doen om het beste uit jezelf te halen. Zodat je gezonder en vitaler kunt leven. 

Voeding en gezondheid

Voeding is de sleutel tot gezondheid. Het heeft effect op ons humeur, energie, eetlust, denken, slaapgewoonten etc. Met deze online cursus leer je over de relatie tussen ons lichaam, voeding, sporten en gezondheid.

TOM Valpreventie

Vallen is een van de grootste problemen voor 65-plussers. TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) helpt u om de kans op vallen te verkleinen. U krijgt hulp van fysiotherapeuten, diëtisten en vrijwilligers. De cursus is voor inwoners van en rondom Ommoord (bv. Zevenkamp).

Andere oplossingen die we vergoeden vanuit het preventiebudget

Cursus EHBO

EHBO

Het is prettig als u bij een noodsituatie goed kunt ingrijpen. De cursus EHBO is voor iedereen die Eerste Hulp wil verlenen of zijn vaardigheden wil opfrissen. Neem deel aan een cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO. 

Leefstijlcheck

Leefstijlcheck

Wilt u weten of u gezond leeft? De leefstijlcheck geeft u inzicht in uw leefstijl bijvoorbeeld met een (online) vragenlijst over uw gezondheid. Na de check heeft u een persoonlijk leefstijlgesprek met een online leefstijlcoach. Ondere andere Active Living of Niped bieden de leefstijlcheck aan.

omgaan met dementie

Omgaan met dementie

Heeft uw partner of een van uw ouders dementie? Dat kan soms lastig zijn. Wilt u meer grip krijgen op het veranderende gedrag? Veel GGD- en GGZ-instellingen en thuiszorgorganisaties organiseren de cursus Omgaan met dementie die u tips geven in de omgang.

Cursus omgaan met een chronische aandoening

Omgaan met een chronische aandoening

Wilt u meer grip op uw leven? Volg een cursus om te leren omgaan met een ziekte of aandoening (zoals astma, COPD, diabetes, gewrichtsaandoeningen, kanker, reuma of hart- en vaatziekten) door een aangesloten patiëntenvereniging of een thuiszorgorganisatie.

Cursus Reanimatie

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Letterlijk. Wil u voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

Sportmedisch advies

Sportmedisch advies

Wilt u zorgeloos sporten en daarvoor advies van een medische specialist? Een sportarts kijkt met u mee voor een verantwoord beweeg- en sportadvies. We vergoeden de kosten van sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding en sportkeuringen.

Cursus Valpreventie

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kunt u de kans wel verkleinen. Volg dan een cursus valpreventie (‘In Balans’, ‘Vallen Verleden Tijd’ of ‘Zicht op Evenwicht’) bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.

Zorg bij hormonale verandering

Zorg bij hormonale veranderingen

Heeft u gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door hormonale veranderingen? Zoals de overgang of menstruatie? Dan kunt u een vergoeding krijgen voor advisering, voorlichting en begeleiding. Vind een verpleegkundige via Care For Women of VVOC.

Samen brengen we de zorg vooruit

Preventie is belangrijk. Want als we met z'n allen een beetje gezonder leven, zorgen we ervoor dat Nederland gezonder is. En dat zorgt voor minder druk op bijvoorbeeld onze huisartsen en ziekenhuizen. Zo houden we de zorg goed en betaalbaar, nu en in de toekomst.