De extra's in het preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket

Aan de slag met je leefstijl

Werken aan je gezondheid. Belangrijk, maar ook niet altijd even makkelijk. Daarom helpen we je. Met cursussen en andere hulp. Hoe ga jij jouw preventiebudget inzetten? Kijk hieronder of er iets voor jou tussen zit en zet de stap naar een gezonder leven.

Leefstijlprogramma

Jezelf fitter en gezonder voelen. Dat wil iedereen. En dat is precies het doel van dit online leefstijlprogramma. Een programma dat is opgezet door huisarts en leefstijlexpert, dokter Tamara de Weijer.

 


Gezonder leven

Gezondheidscheck BENU

Met de Gezondheidscheck van BENU Nederland kijk je samen met je apotheker naar jouw gezondheid. Je krijgt advies over hoe je gezonder kunt leven.


Gezonder leven

Beweeg het aanbod van rechts naar links

Beweegplus

Wil je graag meer bewegen, maar vind je het moeilijk om een sport te kiezen? Beweegplus is een beweeggroep waarmee iedere Rotterdam de eerste stap naar een actievere leefstijl kan nemen.

Kickstart Vitaliteit

Op een positieve manier naar jouw gezondheid kijken? Met de online cursus Kickstart Vitaliteit ontdek je in korte tijd wat jij zelf kunt doen om het beste uit jezelf te halen. Zodat je gezonder en vitaler kunt leven.


Gezonder leven

TOM Valpreventie

Vallen is een van de grootste problemen voor 65-plussers. TOM (Thuis Onbezorgd Mobiel) helpt je om de kans op vallen te verkleinen. Je krijgt hulp van fysiotherapeuten, diëtisten en vrijwilligers. De cursus is voor inwoners van en rondom Ommoord (bv. Zevenkamp).


Bewegen

Omgaan met stress

In de cursus Omgaan met stress leer je hoe stress werkt, hoe je stress herkent en hoe je het kunt voorkomen. Ook leer je om ontspanning in te passen in jouw levensstijl.


Mentaal


Je kunt kiezen uit 2 cursussen:

 

Omgaan met stress (Indigo)
Omgaan met stress (Avant Sanare)

Rouw na verlies

In Rouw na verlies word je bijgestaan in de verwerking van een zwaar verlies. Een zwaar verlies kan je het gevoel geven niet meer verder te kunnen leven. Binnen deze cursus leer je over het rouwproces en hoe je het verlies een plek kunt geven.

Hulp bij mentale gezondheid

Het is lastig om hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychologische problemen. Met de cursus Mental Health First Aid maakt u het verschil voor deze mensen.

Ga verder aan de slag met jezelf of voor anderen

Heb je een chronische aandoening? Of merk je dat je niet zo lekker in je vel zit? Of wil je weten wat je moet doen als iemand anders hulp nodig heeft? Bekijk dan hieronder jouw mogelijkheden. En ga aan de slag.

Chronische aandoening

Heb je een chronische aandoening? En wil je meer grip op je leven? Volg dan een cursus van een van de bij ons aangesloten patiëntenverenigingen of thuiszorgorganisatie. Deze cursussen helpen jou te leren omgaan met jouw ziekte of aandoening.

 

Zorg bij hormonale verandering

Heb je gezondheidsproblemen doordat je hormonen veranderen? Zoals door de overgang of door je menstruatie? Zet dan je preventiebudget in voor advies, voorlichting en begeleiding. Zodat jij gezonder ouder wordt. Je vindt een verpleegkundige via: Care for Women of VVOC (Overgangsconsulente).

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Voeding en gezondheid

Voeding is de sleutel tot gezondheid. Het heeft effect op ons humeur, energie, eetlust, denken, slaapgewoonten en nog veel meer. Met deze online cursus leer je over de relatie tussen ons lichaam, voeding, sporten en gezondheid.

EHBO

Het is prettig als je bij een noodsituatie goed kunt ingrijpen. De cursus EHBO is voor iedereen die Eerste Hulp wil verlenen of zijn vaardigheden wil opfrissen. Neem deel aan een cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO.

Leefstijlcheck

Zeker weten of je gezond leeft? Dat doe je met de leefstijlcheck. Deze check geeft je inzicht in jouw leefstijl. Dit doe je door een online vragenformulier in te vullen. Daarna krijg je een persoonlijk gesprek met een online leefstijlcoach.

Meld je aan via Active Living of Niped.

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kunt u de kans wel verkleinen. Volg dan een cursus valpreventie (‘In Balans’, ‘Vallen Verleden Tijd’ of ‘Zicht op Evenwicht’) bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Letterlijk. Wil je voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).
Tips voor een gezonder leven

Jou helpen gezonder te leven. Dat staat bij ons voorop. Hier vind je handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt met gezonder eten, meer bewegen of je mentale gezondheid. Kies uit de tientallen apps en workshops en ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

Bekijk alle services