De extra's in het preventiebudget van het VGZ Rotterdampakket

Aan de slag met je leefstijl

Werken aan je gezondheid. Belangrijk, maar ook niet altijd even makkelijk. Daarom helpen we je. Met cursussen en andere hulp. Hoe ga jij jouw preventiebudget inzetten? Kijk hieronder of er iets voor jou tussen zit en zet de stap naar een gezonder leven.

Leefstijlprogramma

Jezelf fitter en gezonder voelen? Dat is precies het doel van dit online leefstijlprogramma. Een programma dat is opgezet door huisarts en leefstijlexpert, dokter Tamara de Weijer. Meld je aan en zet de stap naar een gezonder leven.


Leefstijl Mentaal

Gezondheidscheck BENU

Wil je zeker weten dat je gezond bezig bent? Dat kan! Meld je aan voor de Gezondheidscheck van BENU Nederland. De apotheker beoordeelt hoe het gesteld is met je gezondheid. Je krijgt inzichten en advies over hoe je gezonder kunt leven. 


Leefstijl Mentaal

Beweeg het aanbod van rechts naar links

Beweegplus

Wil je graag meer bewegen, maar vind je het moeilijk om een sport te kiezen? Beweegplus is een beweeggroep waarmee iedere Rotterdam de eerste stap naar een actievere leefstijl kan nemen.

Kickstart Vitaliteit

Op een positieve manier naar jouw gezondheid kijken? Met de online cursus Kickstart Vitaliteit ontdek je in korte tijd wat je zelf kunt doen om het beste uit jezelf te halen. Zodat je gezonder en vitaler kunt leven.


Leefstijl Bewegen

Valpreventie

Vallen is een van de grootste problemen voor 65-plussers. Valpreventie helpt je om de kans op vallen te verkleinen. In Rotterdam is er veel aanbod en ondersteuning op het gebied van valpreventie om de kans op vallen te verkleinen. Je krijgt hulp van fysiotherapeuten, diëtisten en vrijwilligers.


Bewegen

Omgaan met stress

In de cursus Omgaan met stress leer je hoe stress werkt, hoe je stress herkent en hoe je het kunt voorkomen. Ook leer je om ontspanning in te passen in jouw levensstijl.


Mentaal


Je kunt kiezen uit 2 cursussen:

 

Omgaan met stress (Indigo)
Omgaan met stress (Avant Sanare)

Hulp bieden bij mentale gezondheid

Ga verder aan de slag met jezelf of voor anderen

Heb je een chronische aandoening? Of merk je dat je niet zo lekker in je vel zit? Of wil je weten wat je moet doen als iemand anders hulp nodig heeft? Bekijk dan hieronder jouw mogelijkheden. En ga aan de slag.

Chronische aandoening

Het leven met een chronische aandoening kan zwaar zijn. Dan is het ook fijn dat je hier hulp bij kunt krijgen. Volg één van onze cursussen. In deze cursussen leer je om te gaan met jouw chronische aandoening.


Leefstijl Mentaal

Zorg bij hormonale verandering

Heb je last van je gezondheid doordat je hormonen veranderen? Bijvoorbeeld door de overgang of klachten bij het menstrueren? Zet dan je budget in voor advies, voorlichting en begeleiding door een professional. Je vindt een professional via: Care for Women of VVOC (Overgangsconsulenten).

 


Mentaal Leefstijl

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

Voeding en gezondheid

Voeding is de sleutel tot gezondheid. Het heeft bijvoorbeeld effect op ons humeur, energie, eetlust, denken en slaapgewoonten. Met deze online cursus leer je over de relatie tussen ons lichaam, voeding, sporten en gezondheid.


Voeding Leefstijl

EHBO

Het is prettig als je bij een val, ongeval of noodsituatie weet hoe je moet handelen. Neem daarom deel aan een EHBO-cursus van het Oranje Kruis, Rode Kruis, LIVIS of een andere organisatie die werkt volgens de Nederlandse richtlijnen voor EHBO.


Mentaal

Leefstijlcheck

Wil je zeker weten of je een gezonde leefstijl hebt? Meld je dan aan voor de leefstijlcheck. Deze check geeft je inzicht in jouw leefstijl. Dit doe je door een online vragenformulier in te vullen. Na het invullen ga je een persoonlijk gesprek aan met een online leefstijlcoach.


Mentaal Leefstijl

Je kunt kiezen uit 2 leefstijlchecks

Meld je aan bij Vitafy.

Meld je aan bij Niped.

 

Valpreventie

Een val is niet altijd te voorkomen. Gelukkig kun je de kans wel verkleinen. Volg daarom één van de volgende valpreventie cursussen:

- In Balans
- Vallen Verleden Tijd
- Zicht op Evenwicht
- Otago

De cursussen volg je bij een gecertificeerd fysiotherapeut, oefentherapeut Cesar/Mensendieck of ergotherapeut.


Leefstijl Bewegen

Reanimatie

Een cursus reanimatie redt levens. Wil je voorbereid zijn op een mogelijke noodsituatie? Neem dan deel aan een reanimatiecursus door een instructeur of instelling die gecertificeerd is door de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).


Mentaal
Tips voor een gezonder leven

Jou helpen gezonder te leven. Dat staat bij ons voorop. Hier vind je handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt met gezonder eten, meer bewegen of je mentale gezondheid. Kies uit de tientallen apps en workshops en ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.

Bekijk alle services