Basisverzekering

Basisverzekering Wij bieden u drie basisverzekeringen: VGZ Basis Keuze, VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. U vindt hier antwoorden op vragen over onze basisverzekeringen.

Vragen over de basisverzekering

 • Wat is het verschil tussen de basisverzekeringen VGZ Basis Keuze, VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze?

  VGZ Basis Keuze en VGZ Ruime Keuze zijn naturaverzekeringen. Dit betekent dat u recht heeft op zorg in natura. Wij sluiten met veel zorgverleners contracten. Als u naar een gecontracteerde zorgverlener gaat, betalen wij rechtstreeks aan uw zorgverlener. 

  Wij vergoeden 100% als u naar zorgverleners met een contract gaat.

  Bekijk meer over VGZ Basis Keuze.

  Bekijk meer over VGZ Ruime Keuze.

  VGZ Eigen Keuze is een restitutieverzekering. Dit betekent dat u recht heeft op vergoeding van de kosten van zorg. 

  Wij vergoeden 100% bij zorgverleners met of zonder contract. Wij vergoeden maximaal het wettelijk of marktconforme tarief.

  Bekijk meer over VGZ Eigen Keuze.

  Let op: Voor sommige zorg betaalt u eigen risico en/of een eigen bijdrage.

 • Hoe weet ik of een zorgverlener gecontracteerd is?

  U vindt de gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker.
 • Hoe zit het met de vergoeding als ik naar een niet-gecontracteerde zorgverlener ga?

  Heeft u VGZ Eigen Keuze? Dan vergoeden wij maximaal het wettelijk of marktconform tarief. Dit betekent dat u in de meeste gevallen de nota volledig krijgt vergoed. Alleen onredelijk hoge bedragen vergoeden wij niet.

  Heeft u VGZ Basis Keuze? Dan vergoeden wij zorg bij een niet gecontracteerde zorgverlener tot maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

  Heeft u VGZ Ruime Keuze? Dan vergoeden wij zorg bij een niet gecontracteerde zorgverlener tot maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.


 • Mijn zorgverlener heeft binnenkort geen contract meer met VGZ, maar eigenlijk wil ik graag bij hem blijven. Kan dat?

  Dat kan altijd. Voor lopende behandelingen geldt dat u deze gewoon kunt afmaken.

  Ook daarna heeft u de vrijheid om bij uw zorgverlener te blijven. Heeft u basisverzekering VGZ Basis Keuze of VGZ Ruime Keuze? Dan zult u een deel van de kosten zelf moeten betalen. Bovendien moet u de nota eerst zelf voorschieten. Wij vergoeden achteraf.

  Wilt u dit niet? Kijk dan in de Zorgzoeker voor een zorgverlener met een contract bij u in de buurt. 

  Heeft u basisverzekering VGZ Eigen Keuze? Dan maakt het voor de vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener met of zonder contract gaat. 

 • Ik zit midden in een behandeling, maar mijn zorgverlener heeft volgend jaar geen contract meer met jullie. Wat betekent dit voor de vergoeding?

  Heeft u basisverzekering VGZ Basis Keuze of VGZ Ruime Keuze? Dan kunt u uw lopende behandeling gewoon afmaken. We vergoeden dit nog maximaal één kalenderjaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en paramedische zorg (let op de maximale vergoedingen). 

  Heeft u basisverzekering VGZ Eigen Keuze? Dan maakt het voor uw vergoeding niet uit of u naar een zorgverlener met of zonder contract gaat. 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord