Een zorgeloze vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Stedentrip, actief in de bergen of juist lekker naar de zon? Wat u ook onderneemt, u wilt natuurlijk onbezorgd genieten. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk. Wij helpen u graag met tips ter voorbereiding, belangrijke telefoonnummers en handige apps. Ook tijdens uw vakantie kunt u bij ons terecht. Fijne vakantie!

VakantieGoed voorbereid op reis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze tips moet dat zeker lukken:


 

Neem uw smartphone mee

In de VGZ Zorg app vindt u het nummer van de VGZ Alarmcentrale en uw zorgpas met de EHIC (Europese zorgpas) die u nodig hebt bij spoedeisende hulp in Europa.


 

Regel uw reisverzekering

Met een reisverzekering bent u goed verzekerd voor hoge medische kosten in het buitenland, verloren of gestolen bagage, autopech en meer.


 

Regel een medische verklaring 

In sommige landen heeft u een medische verklaring nodig voor uw medicijnen. Zoals voor slaappillen of ADHD-medicatie. Controleer van tevoren of een medische verklaring nodig is.


 

Haal op tijd uw vaccinaties

Controleer op lcr.nl/Landen of u vaccinaties nodig heeft voor het land van bestemming. Met een aanvullende verzekering van VGZ krijgt u een vergoeding voor vaccinaties.


 

Check vooraf uw vergoedingen

Het kan gebeuren dat u naar het ziekenhuis moet tijdens uw vakantie. Bekijk daarom de vergoedingen voor zorg in het buitenland en voorkom financiële verrassingen achteraf.

‘Vergeet je verstand niet!’

Reizigersgeneeskundige Rob van Aalsburg van Travel Clinic Havenziekenhuis adviseert reizigers: 'laat je gezonde verstand niet thuis!'.
Lees het reisblog

In het buitenland zorg nodig? En dan?

Moet u tijdens uw vakantie naar het ziekenhuis? Bel altijd met de VGZ Alarmcentrale. Dit nummer staat op uw zorgpas. Een Nederlands sprekende hulpverlener helpt u verder. Zo weet u:

  • Wat u moet doen
  • Waar u terechtkunt
  • Welke kosten worden vergoed en welke kosten niet

Als het nodig is, neemt de VGZ Alarmcentrale rechtstreeks contact op met het ziekenhuis. Moet u tijdens uw vakantie naar de dokter of apotheek? Dan kunt u de kosten het beste ter plekke betalen en de buitenlandse nota achteraf bij ons declareren.

Twijfelt u of de kosten worden vergoed?

Bel dan van tevoren met de VGZ Alarmcentrale.

Tip! Zet het nummer van de VGZ Alarmcentrale in uw telefoon.

 

VGZ Alarmcentrale


+31 40 297 55 50

Bereikbaar 7 dagen in de week, 24 uur per dag

Download deze handige apps

VGZ Zorg app

VGZ Zorg app

Uw zorgpas en EHIC gemakkelijk en snel digitaal bij de hand? Met de VGZ Zorg app kunt u deze altijd digitaal inzien. Daarnaast kunt u zorgkosten die u tijdens uw vakantie maakt snel en gemakkelijk declareren.

Meer over de VGZ Zorg app

EHBO-app van het Rode Kruis

EHBO-app van het Rode Kruis

Een medisch noodgeval in uw omgeving? Met de EHBO-app hebt u de juiste instructies altijd op zak. Van brandwond tot aanvallen, van vergiftiging tot verstuiking.

Meer over de EHBO-app

Zeker op Reis-app

Zeker op Reis-app

Met deze handige app hebt u altijd een overzicht van praktische reisinformatie bij de hand. Medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie en een reiswoordenboek zijn te vinden in deze app.

Met hart voor zinnige zorg