Buitenlandse nota declareren

Heb je in het buitenland een nota voor zorg zelf betaald? Dan kun je deze na je bezoek aan het buitenland bij ons declareren.

Declareer je buitenlandse nota via Mijn VGZ of de app

Jouw buitenlandse nota declareer je via Mijn VGZ of de VGZ app. Binnen 10 werkdagen ontvang je een reactie. Declareer je liever via de post? Gebruik dan het declaratieformulier onderaan deze pagina.

Stuur gegevens over je behandeling naar ons op

In het buitenland gebruiken zorgverleners andere werkwijzen dan zorgverleners in Nederland. Hierdoor hebben wij wat extra gegevens over jouw behandeling nodig, zodat we je declaratie kunnen verwerken. Wil je daarom de volgende informatie met je nota meesturen:

Bij Spoedeisende zorg: als u in het buitenland bent en meteen zorg nodig heeft in het buitenland

Een verslag van jouw specialist in het buitenland met de volgende informatie:

  • Anamnese: extra informatie over de voorgeschiedenis en omstandigheden
  • Een diagnose (wat is er aan de hand?) 
  • Omschrijving van de uitgevoerde behandeling/operatie

Bij Niet-spoedeisende zorg: als u in Nederland heeft besloten om een behandeling in het buitenland te laten doen in het buitenland

  • Een verwijzing van je (Nederlandse) huisarts of medisch specialist
  • Een behandelverslag van je specialist in het buitenland
  • Een diagnose (wat is er aan de hand?)
  • Een overzicht van eerdere behandelingen (als dit van toepassing is)  

Het kan zijn dat wij nog extra informatie nodig hebben. Dit hangt af van de behandeling die je gehad hebt. Als dit nodig is, dan vragen wij deze informatie bij je op.

Stuur je nota en behandelverslag in de juiste taal

Let op dat je behandelverslagen en nota's in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Is het geschreven in een andere taal? Dan kunnen wij je vragen om de nota of het verslag te laten vertalen door een beëdigd vertaler. De vertaalkosten vergoeden wij niet.

We hebben de originele facturen nodig (geen kopie, duplicaat, betalingsherinnering of voorschotnota). Anders kunnen wij de declaratie niet accepteren en verwerken. Dat zou zonde zijn! 

 

Nota per post sturen? Gebruik ons declaratieformulier

Jouw buitenlandse nota declareer je gemakkelijk via Mijn VGZ of de VGZ app. Declareer je liever via de post? Gebruik dan het juiste declaratieformulier:

Stuur het ingevulde declaratieformulier en de bijlagen naar ons op. Het adres staat op het declaratieformulier.