RTL Gezondheidstest

En Hermans strijd tegen diabetes type 2

In de RTL Gezondheidstest checken Wendy van Dijk en Ruben Nicolai 7 weken lang hoe gezond Nederland leeft. Ook zie je chef-kok Herman den Blijker en 16 deelnemers in hun strijd tegen diabetes type 2 met het groepsprogramma Keer Diabetes2 Om.

Kijk vanaf nu elke donderdag om 20:30 uur naar de RTL Gezondheidstest bij RTL 4.

En volg exclusief hier en op Facebook de strijd van de deelnemers tegen diabetes type 2.


Bekijk deze week

Kijk hoe Pammela ondanks haar onregelmatige en stressvolle werk de strijd aangaat met haar diabetes. En welke invloed bewegen heeft op diabetes type 2.

Pammela's strijd

Diabetes 2 & bewegen

Wat is Keer Diabetes2 Om?

In het groepsprogramma Keer Diabetes2 Om leren de deelnemers hun leefstijl aan te passen. Samen met een verpleegkundige, diëtist, kok en coach leren ze gezonder (én smakelijker) te eten, meer te bewegen en beter te ontspannen. Het doel? Meer energie en minder medicijnen gebruiken.

Bent u bij VGZ of een van onze merken verzekerd? Dan vergoedt VGZ de kosten volledig. U betaalt alleen een eigen bijdrage.

Meer informatie en aanmeldenHeb ik diabetes 2?

Doe de check op de site van Diabetes Vereniging Nederland.

Diabetes wordt niet altijd herkent.
Vaak dorst, sneller vermoeid of weinig energie.
Het zijn symptomen van diabetes waar iedereen weleens
last van heeft.

De symptomen op tijd herkennen is belangrijk.

Diabetes type 2 herkennen

Kom naar de informatiebijeenkomst

Op 8 maart is er van 15.00 tot 16.30 uur op ons VGZ kantoor in Eindhoven een informatiebijeenkomst over Keer Diabetes2 Om en het bijbehorende groepsprogramma. Hier delen ook oud-deelnemers openhartig hun ervaring en kunt u al uw vragen stellen aan het begeleidingsteam. U bent van harte welkom en neem vooral ook iemand mee als u dit prettig vindt.

Meld u aan

VGZ steunt het Keer Diabetes2 Om programma

1 miljoen Nederlanders hebben diabetes type 2. En daar komen ongeveer 1.100 mensen per week bij. Het programma Keer Diabetes2 Om helpt mensen met diabetes type 2 te leven met minder medicijnen. Of zelfs helemaal zonder. Dat vinden we bij VGZ nou een mooi voorbeeld van zinnige zorg. Zinnige zorg initiatieven helpen om goede zorg in de toekomst voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te houden. Daarom helpt VGZ dit initiatief graag verder.

Lees meer over zinnige zorg


Hebt u Diabetes type 2 en wilt u ook uw leefstijl aanpassen? Doe dit nooit zonder begeleiding, dat is namelijk niet zonder risico. Overleg altijd eerst met een specialist of uw huisarts.

Bekijk de video's van de vorige afleveringen

Kennismaking met de groep

Diabetes 2 & stress

Met hart voor zinnige zorg