Vergoeding diabetes type 2

Heeft u diabetes type 2 (suikerziekte)? Dan vallen bijna alle kosten onder de basisverzekering. Uw huisarts weet precies welke zorg u nodig heeft. 

Vraag uw huisarts naar het zorgprogramma diabetes

Bij diabetes type 2 heeft u zorg nodig van meerdere specialisten. Zoals een oogarts, diabetesverpleegkundige, pedicure en/of podotherapeut. Het is fijn als deze mensen samenwerken in een zorggroep. In de Zorgzoeker vindt u gecontracteerde zorggroepen. U kunt gebruik maken van een zorgprogramma als:

  • Uw huisarts is aangesloten bij een zorggroep
  • De zorggroep een contract heeft met VGZ

Méér energie en minder medicatie dankzij Keer Diabetes2 Om

Wilt u meer energie en minder medicijnen gebruiken? Doe dan mee met het groepsprogramma Keer Diabetes2 Om. In deze leefstijlbehandeling van 6 maanden leert u gezonder (én smakelijker) eten, meer bewegen en beter ontspannen. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van een verpleegkundige, diëtist, coach en programma coördinator. Bent u bij VGZ of een van onze merken verzekerd? Dan vergoeden wij de kosten volledig. U betaalt alleen een eigen bijdrage.

Geen zorgprogramma, wel vergoeding

Kunt u niet meedoen aan een zorgprogramma? Dan krijgt u ook een vergoeding voor diabeteszorg. En voor de huisarts. Bekijk uw vergoeding voor: