Een val voorkomen? Zo sta je stevig

De risico’s om te vallen zo klein mogelijk maken. We weten er steeds meer over. Namelijk dat je om stevig te staan en minder snel te vallen spierkracht nodig hebt. Én dat spierkracht al minder wordt vanaf het moment dat je 50 bent. Met valpreventiecursussen en hulp bij bewegen helpen we je vallen te voorkomen.

Een val voorkomen? Zo sta je stevig

De risico’s om te vallen zo klein mogelijk maken. We weten er steeds meer over. Namelijk dat je om stevig te staan en minder snel te vallen spierkracht nodig hebt. Én dat spierkracht al minder wordt vanaf het moment dat je 50 bent. Met valpreventiecursussen en hulp bij bewegen helpen we je vallen te voorkomen.

Video: Hoe Ila haar zelfvertrouwen terugkreeg

Dankzij een cursus over valpreventie wandelt Ila weer vol zelfvertrouwen. Onze Ambassadeur Zorgvernieuwing Eva zocht haar op!

Voel je zekerder met een valpreventie cursus 

Beweging is de beste valpreventie. Maar een training of cursus valpreventie kan nét wat extra zekerheid geven. Hier leer je hoe je een val kunt voorkomen. Door je bewust te maken van je lichaam en je omgeving. Beweging is natuurlijk ook een onderdeel van alle cursussen. 

Deze programma’s worden vergoed als je een aanvullende verzekering hebt bij een van de merken van Coöperatie VGZ. Je kunt hiervoor terecht bij een zorgverlener met een certificaat voor het geven van deze cursussen. Vind er makkelijk één in de buurt.

Ga naar de zorgzoeker van IZA, IZZ Zorgverzekering door VGZ of UMC Zorgverzekering.  

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

In Balans

In Balans is een groepstraining die bestaat uit een paar bijeenkomsten en een beweegprogramma. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen zoals het risico om te vallen en  balans aan bod. Het programma helpt bij een betere fitheid,  meer spierkracht en een betere balans.

Vallen verleden tijd

Dit is een groepstraining voor maximaal 10 personen. Vallen verleden tijd is speciaal voor ouderen die thuis wonen en een hoger valrisico hebben. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn om te vallen, omdat bewegen minder makkelijk gaat of omdat iemand al een keer is gevallen. Er is ook een programma voor mensen met osteoporose.

Zicht op Evenwicht

Dit programma kan je persoonlijk of in een groep volgen. De persoonlijke training is voor mensen die niet naar een groepscursus kunnen komen. Deze training wordt thuis gegeven. De onderwerpen zijn voor beide trainingen gelijk: bezorgdheid om te vallen, lichaamsbeweging, opkomen voor jezelf, veilig gedrag en veiligheid in en om huis.

Otago

Dit programma bestaat uit oefeningen op maat voor meer spierkracht en een beter evenwicht. Aangevuld met een wandelprogramma. Een instructeur begeleidt en coacht deelnemers thuis en via de telefoon. Dit programma helpt ook om minder bang te zijn om te vallen. Het duurt12 maanden en kan ook in een groep worden gedaan.

Nieuw! Beweegprogramma’s van Olga én fysiotherapeuten

De beweegprogramma’s zijn speciaal voor VGZ ontwikkeld door Olga Commandeur sámen met fysiotherapeuten. Met de programma's in de VGZ Soepel en Sterk Coach beweeg je iedere dag en werk je aan een betere balans, coördinatie en meer spierkracht. Je kunt kiezen uit drie programma’s die elk twee weken duren. De oefeningen worden steeds een beetje uitdagender. Zo bouw je kracht en conditie op om stevig te staan en met vertrouwen te bewegen. Je doet ze iedere dag, of zo vaak als je zelf wilt. Gewoon lekker thuis.  

Hier vind je de programma's in de app

In de VGZ Soepel en Sterk Coach kies je voor 'Start een programma' op het startscherm. Daar vind je alle oefenprogramma's in de categorie 'Beweeg met Olga'.

Ook interessant voor jou

Overstappen naar VGZ? Zo geregeld!
Overstappen? Zo geregeld!

Overstappen naar VGZ? Wij maken het je makkelijk. Kies een pakket dat bij je past. Bereken je premie. En sluit direct online af, wij regelen de rest!

  • Wij zeggen jouw huidige verzekering op
  • Iedereen is welkom
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
Vergoeding voor extra ondersteuning
Vergoedingen voor extra ondersteuning
Kun je wat ondersteuning gebruiken in jouw leven? Zoals bij het omgaan met een ziekte of aandoening? Of wil je een cursus valpreventie of stoppen met roken volgen? Dat kan van het preventiebudget uit de aanvullende verzekering. Nieuwsgierig wat er nog meer wordt vergoed?
We helpen je met gezond leven

Zeg je gezond leven, dan zeg je gezond eten én lekker bewegen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Op Gezond Leven staan de beste apps en workshops waarmee je aan de slag kunt. Voor gezonder eten, meer bewegen én een goede mentale gezondheid. Ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.