Een val voorkomen? Zo sta je stevig

De risico’s om te vallen zo klein mogelijk maken. We weten er steeds meer over. Namelijk dat je om stevig te staan en minder snel te vallen spierkracht nodig hebt. Én dat spierkracht al minder wordt vanaf het moment dat je 50 bent. Met valpreventiecursussen en hulp bij bewegen helpen we je vallen te voorkomen.

Een val voorkomen? Zo sta je stevig

De risico’s om te vallen zo klein mogelijk maken. We weten er steeds meer over. Namelijk dat je om stevig te staan en minder snel te vallen spierkracht nodig hebt. Én dat spierkracht al minder wordt vanaf het moment dat je 50 bent. Met valpreventiecursussen en hulp bij bewegen helpen we je vallen te voorkomen.

Video: Hoe Ila haar zelfvertrouwen terugkreeg

Dankzij een cursus over valpreventie wandelt Ila weer vol zelfvertrouwen. Onze Ambassadeur Zorgvernieuwing Eva zocht haar op!

Voel je zekerder met een cursus 

Beweging is de beste valpreventie. Maar een training of cursus valpreventie kan nét wat extra zekerheid geven. Hier leer je hoe je een val kunt voorkomen. Door je bewust te maken van je lichaam en je omgeving. Beweging is natuurlijk ook een onderdeel van alle cursussen. 

Deze programma’s worden door VGZ vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. Je kunt hiervoor terecht bij een zorgverlener met een certificaat voor het geven van deze cursussen. Vind er makkelijk één in de buurt met de zorgzoeker

Beweeg de verzekeringen van rechts naar links

In Balans

In Balans is een groepstraining die bestaat uit een paar bijeenkomsten en een beweegprogramma. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen zoals het risico om te vallen en  balans aan bod. Het programma helpt bij een betere fitheid,  meer spierkracht en een betere balans.

Vallen verleden tijd

Dit is een groepstraining voor maximaal 10 personen. Vallen verleden tijd is speciaal voor ouderen die thuis wonen en een hoger valrisico hebben. Bijvoorbeeld omdat ze bang zijn om te vallen, omdat bewegen minder makkelijk gaat of omdat iemand al een keer is gevallen. Er is ook een programma voor mensen met osteoporose.

Zicht op Evenwicht

Dit programma kan je persoonlijk of in een groep volgen. De persoonlijke training is voor mensen die niet naar een groepscursus kunnen komen. Deze training wordt thuis gegeven. De onderwerpen zijn voor beide trainingen gelijk: bezorgdheid om te vallen, lichaamsbeweging, opkomen voor jezelf, veilig gedrag en veiligheid in en om huis.

Otago

Dit programma bestaat uit oefeningen op maat voor meer spierkracht en een beter evenwicht. Aangevuld met een wandelprogramma. Een instructeur begeleidt en coacht deelnemers thuis en via de telefoon. Dit programma helpt ook om minder bang te zijn om te vallen. Het duurt12 maanden en kan ook in een groep worden gedaan.

Kom in beweging met Olga Commandeur

Nieuw in 2024! Bewegen met Olga Commandeur

Olga: “De belangrijkste oorzaak van vallen is… te weinig bewegen! Als je te weinig beweegt worden je spieren zwakker en verlies je spierkracht. Maar óók je hersenen zijn minder fit en werken slechter. Wat de kans om te vallen vergroot. De beste valpreventie is dan ook: bewegen! Voor jong én oud.

Nog even geduld…

Begin 2024 kunnen leden van VGZ samen met Olga Commandeur aan de slag. En iedere dag leuker en beter bewegen! Met speciale beweegprogramma’s van Olga in de VGZ Soepel en Sterk Coach app. Ook geeft Olga veel beweegtips en deelt ze video’s en inspiratie. Wil je weten wanneer je gratis kunt starten met bewegen met Olga?

Meld je dan nu alvast aan en mis niets!

(Velden met een * zijn verplicht)

Altijd en overal bewegen met de VGZ Soepel en Sterk Coach

Per dag 30 minuten bewegen helpt om spieren soepel en sterk te houden. En om stevig te staan. De VGZ Soepel en Sterk Coach is dé beweegapp boordevol oefeningen van fysiotherapeuten. Zo kom je eenvoudig aan je dagelijkse beweging. Bijvoorbeeld met het programma Soepele start of In balans en stevig staan.

Ook interessant voor jou

Overstappen naar VGZ? Zo geregeld!
Overstappen? Zo geregeld!

Overstappen naar VGZ? Wij maken het je makkelijk. Kies een pakket dat bij je past. Bereken je premie. En sluit direct online af, wij regelen de rest!

  • Wij zeggen jouw huidige verzekering op
  • Iedereen is welkom
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
Vergoeding voor extra ondersteuning
Vergoedingen voor extra ondersteuning
Kun je wat ondersteuning gebruiken in jouw leven? Zoals bij het omgaan met een ziekte of aandoening? Of wil je een cursus valpreventie of stoppen met roken volgen? Dat kan van het preventiebudget uit de aanvullende verzekering. Nieuwsgierig wat er nog meer wordt vergoed?
We helpen je met gezond leven

Zeg je gezond leven, dan zeg je gezond eten én lekker bewegen. Maar dat gaat niet altijd vanzelf. Op Gezond Leven staan de beste apps en workshops waarmee je aan de slag kunt. Voor gezonder eten, meer bewegen én een goede mentale gezondheid. Ga aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt.