VGZ Zuid-Limburgpakket

Klantenservice

0800 – 250 00 10 (gratis)

Antwoordnummer 9292
5600 VM Eindhoven

Direct aanmelden
Voor organisaties

 

Welkom bij het VGZ Zuid-Limburgpakket

Het VGZ Zuid-Limburgpakket hebben wij in samenwerking met een aantal Zuid-Limburgse gemeenten gemaakt voor mensen met een lager inkomen. Mogelijk betaalt de gemeente mee aan de premie!

De voordelen van het VGZ Zuid Limburgpakket

  • U hebt € 0 verplicht eigen risico, in plaats van € 385. Het eigen risico is meeverzekerd.
  • U krijgt veel vergoed, bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie en tandartskosten.
  • Wij betalen nota’s meestal direct aan de zorgaanbieder. U hoeft dan niets zelf voor te schieten.
  • Het VGZ Zuid Limburgpakket is voor iedereen met een lager inkomen.
  • Geen medische selectie.
  • Bent u al ergens anders verzekerd? Wij regelen uw opzegging!

Direct aanmelden


Welke gemeenten vallen onder Zuid-Limburg?

Zuid-Limburg bestaat uit de gemeenten: Heerlen, Sittard-Geleen, Kerkrade, Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland (gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg), Kompas (gemeenten Nuth, Voerendaal en Simpelveld), ISD Bol (gemeenten Brunssum, Onderbanken en Landgraaf), Stein, Beek en Schinnen.

De premie

In 2018 bedraagt de premie van het VGZ Zuid-Limburgpakket € 166,22 per maand. De premie is als volgt opgebouwd:

- VGZ Ruime Keuze
€ 108,07
- VGZ Aanvullende Verzekering € 58,15

Let op!

Draagt uw gemeente bij aan de premie? Dan verrekent uw gemeente deze bijdrage achteraf rechtstreeks met u. De premie die hierboven staat is zonder de bijdrage van uw gemeente.

Vergoedingen

Het VGZ Zuid-Limburgpakket is een totaalpakket met veel vergoedingen. U vindt alle vergoedingen terug in ons vergoedingenoverzicht 2018. Of bekijk uw vergoedingen op onze website.

Volledig wijzigingsoverzicht

Bent u in 2017 al verzekerd via het VGZ Zuid-Limburgpakket? Dan hebt u bij uw polis voor 2018 een overzicht gekregen met een aantal wijzigingen in uw zorgverzekering. Bekijk ook het volledige wijzigingsoverzicht.

Voorwaarden en formulieren

Verzekeringsvoorwaarden VGZ Ruime Keuze 2018
Verzekeringsvoorwaarden VGZ Zuid-Limburgpakket 2018
Wijzigingsformulier VGZ Zuid-Limburgpakket
Aanvraagformulier toestemming

Voorkom extra kosten

Met het VGZ Zuid-Limburgpakket bent u goed verzekerd. Het eigen risico is volledig meeverzekerd. En de meeste wettelijke eigen bijdragen ook, tot een bedrag van in totaal € 500 per kalenderjaar. Maar niet álle zorg wordt vergoed. Het is daarom belangrijk dat u vooraf nakijkt of u een vergoeding krijgt en naar welke zorgaanbieder u kunt toegaan. Zo voorkomt u extra kosten.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

In de video ziet u dat er recht is op 5 behandelingen fysiotherapie. En er zijn geen extra kosten. Dit is een voorbeeld. Hebt u een vraag over de vergoedingen van het VGZ Zuid-Limburgpakket? Volg dan de stappen in de video. Of bel met de klantenservice. Wij helpen u graag.

Declaratie indienen

In de meeste gevallen betalen wij een nota rechtstreeks aan uw zorgaanbieder. Hebt u toch een nota of factuur ontvangen? Dan moet u deze betalen en kunt u de kosten aan ons terugvragen. Dit kan online. U kunt uw declaratie ook per post indienen via het declaratieformulier. Volg hiervoor de instructie op het declaratieformulier. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.

PGB-aanvragen voor verpleging en verzorging

Hebt u thuis langdurige of intensieve verpleging en verzorging nodig? Vraag dan een PGB aan.

Gaat u binnenkort op vakantie naar het buitenland?

Wij helpen u graag met tips, belangrijke telefoonnummers en handige apps. Ook tijdens uw vakantie staan wij voor u klaar.


 
 
 

Hebt u vragen?

Voor het snelste antwoord kunt u ons gratis bellen op 0800 – 250 00 10. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.30 uur. En op vrijdag tussen 8.00 en 17.00.

Met hart voor zinnige zorg