Het VGZ Zuid-Limburgpakket voor lagere inkomens

Meer dan goed verzekerd met het VGZ Zuid-Limburgpakket
Kies voor € 0 eigen risico

Het VGZ Zuid-Limburgpakket

Heb je een lager inkomen? Speciaal voor de inwoners van de aangesloten Zuid-Limburg gemeenten is er het VGZ Zuid-Limburgpakket. Met het VGZ Zuid-Limburgpakket ben je goed verzekerd. Kies voor zekerheid, geen onverwachte rekeningen, handige apps, tips voor een betere gezondheid én geen eigen risico.

Het VGZ Zuid-Limburgpakket is een zorgverzekering van jouw gemeente en VGZ. Het is een totaalpakket met daarin een basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Speciaal voor de inwoners van Zuid-Limburg met een lager inkomen.

Verwacht je dit jaar bijvoorbeeld gebruik te maken van ziekenhuiszorg? Of gebruik je vaak medicijnen? Geen probleem. Met het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket heb je geen eigen risico. Dus geen onverwachte rekeningen.

Meer voordelen van het VGZ Zuid-Limburgpakket 

 • De gemeente betaalt mogelijk mee aan de premie als je een lager inkomen hebt
 • Tot 20 behandelingen fysiotherapie 
 • Tot € 500 vergoeding voor de tandarts en tot € 2500 voor een beugel
 • Tot € 400 te besteden aan gezondheidscursussen
 • € 0 eigen risico in plaats van € 385
 • Je bent altijd welkom, zelfs als je zorg nodig hebt

Bekijk de video over het VGZ Zuid-Limburgpakket

Ontdek waarom jij goed een voordelig bent verzekerd met het VGZ Zuid-Limburgpakket. Onderdeel van Coöperatie VGZ. Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

Bekijk de tekstversie van de video

 • Woont u in Zuid-Limburg en heeft u een lager inkomen? Dan hebben wij voor u het VGZ Zuid-Limburgpakket bij Coöperatie VGZ. Met deze zorgverzekering bent u goed en voordelig verzekerd. Dat betekent bijvoorbeeld een tandartscontrole of bezoek aan de fysio zónder extra kosten. Meer zorg voor minder geld. Hoe dat kan? Uw gemeente en Coöperatie VGZ bieden samen een zorgverzekering speciaal mensen met een lager inkomen. We zetten ons - samen met zorgverleners - in voor betere en betaalbare zorg. Voor iedereen. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket geeft u veel voordelen. Korting voor een vaste lage premie per maand. Uitgebreide vergoedingen. Bijvoorbeeld voor een tandartscontrole. Een complete bril of lenzen tot €125,-. Het eigen risico is volledig meeverzekerd. Dus geen zorgen over onverwachte hoge rekeningen. En de gemeente betaalt mogelijk mee met uw maandelijkse premie als u een lager inkomen heeft. Kies dus voor het VGZ Zuid-Limburgpakket bij Coöperatie VGZ. Meer weten? Ga naar VGZ.nl/zuidlimburg.

Keuze uit 2 pakketten

Het VGZ Zuid-Limburgpakket bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met tandzorg. Een totaalpakket. Je kunt in 2023 kiezen tussen 2 pakketten: het VGZ Zuid-Limburgpakket Compact en het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket. Kies je voor het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket dan heb je € 0 eigen risico. VGZ heeft geen medische selectie. Jij bent altijd welkom, ook als je zorg nodig hebt.

VGZ Zuid-Limburgpakket Compact

Kies dit pakket als je weinig zorg gebruikt of verwacht te gebruiken. In dit pakket zit onder andere:

 • 9 behandelingen fysiotherapie
 • € 200 voor cursussen om gezond te blijven (bijvoorbeeld slaaptherapie of leefstijlcheck)
 • € 250 voor tandzorg (bijvoorbeeld een tandarts controle)
 • Voetzorg € 100 en € 70 voor steunzolen
 • €100 voor brillen en lenzen per 3 jaar

Let op:

Maandpremie € 166,10

 

Tip: Heb je recht op zorgtoeslag? Vergeet deze niet aan te vragen bij de belastingdienst. Je krijgt dan geld terug. Dit scheelt in de maandelijkse kosten.

Kies voor € 0 eigen risico

VGZ Zuid-Limburgpakket Uitgebreid

Kies dit pakket als je regelmatig of veel zorg nodig heeft. In dit pakket zit onder andere:

 • 20 behandelingen fysiotherapie
 • € 400 voor cursussen om gezond te blijven (bijvoorbeeld slaaptherapie of leefstijlcheck)
 • € 500 voor tandzorg en € 2.500 voor orthodontie (een beugel) tot 18 jaar
 • Voetzorg € 300 en € 125 voor steunzolen
 • € 125 voor brillen en lenzen per 3 jaar

Extra voordeel:

 • Eigen risico is volledig meeverzekerd, dus geen zorgen over onverwachte rekeningen.
 • Afhankelijk van jouw inkomen en leeftijd betaalt de gemeente mee.

Maandpremie € 214

Tip: Heb je recht op zorgtoeslag? Vergeet deze niet aan te vragen bij de belastingdienst. Je krijgt dan geld terug. Dit scheelt in de maandelijkse kosten.

Kies jouw gemeente

Hieronder zie je de gemeenten waar jij het Zuid-Limburgpakket kunt afsluiten. Klik op je gemeente om jouw premie voor het VGZ Zuid-Limburgpakket te berekenen.

Aan de slag met je gezondheid
Gezonder leven. Superbelangrijk! En soms best lastig. Dat snappen we en daarom helpen deze apps en cursussen je op weg.

VGZ Mindfulness Coach

Minder stress en meer leven in het moment. VGZ Mindfulness Coach is dé gratis mindfulness app voor heel Nederland.

VGZ Soepel en Sterk Coach

Bewegen maakt je soepel en sterk. En voorkomt klachten. De VGZ Soepel en Sterk Coach helpt je om beter te bewegen.

Mijn Leefstijlcoach

Nieuw! Smakelijke inspiratie en leuke uitdagingen van VGZ in de Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn.

Aan de slag met je gezondheid
Ben je via de gemeente verzekerd bij VGZ? Dan is er een ruim budget beschikbaar voor trainingen en cursussen. Het preventiebudget. Zo helpen we jou om fit en gezond te blijven.
Gezond Leven
Gezond leven kan best lastig zijn. Daarom staan we voor jouw klaar. Ga lekker aan de slag met tientallen apps, workshops en andere extra’s. Ze zijn er speciaal voor jou. Want als je je goed voelt, kun je doen wat jij belangrijk vindt.
VGZ_promo_contact-Gemeentepakket-Veelgestelde vragen
Heb je vragen?
Heb je vragen? Over bijvoorbeeld jouw vergoedingen of over het eigen risico? Wordt jouw kind 18 jaar? Of wil je weten welke afspraken jouw gemeente heeft met VGZ? Ga dan naar de pagina veel gestelde vragen over het VGZ Zuid-Limburgpakket.

Bel Icoon

 Vragen?

Bel ons

Stel ons je vraag via 0800 - 250 0010 (gratis) van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Tip!
Houd je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Zo kunnen we je sneller helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Jouw BSN vind je op je rijbewijs, paspoort, ID-kaart of zorgpas.

Schrijf ons

Heb je liever schriftelijk contact? Dan kun je ons een brief sturen via:

Ben je werkzaam als professional of als vrijwilliger in het maatschappelijk middenveld? Of werk je bij de gemeente? En wil je weten waar je meer informatie vindt over betalingsachterstanden van jouw cliënt? Of over hoe je de zorgverzekering van jouw cliënt goed kunt regelen?

Bekijk onze tips in de VGZ wegwijzer Maatschappelijk Middenveld