VGZ GemeentePakket: veelgestelde vragen

Algemene vragen

 • Welke afspraken heeft mijn gemeente met VGZ gemaakt voor mensen met een lager inkomen? 

  Deze afspraken zijn per gemeente anders. Wilt u weten welke afspraken voor u gelden? Bekijk dan de pagina over het VGZ GemeentePakket en klik op uw gemeente.
 • Betaalt mijn gemeente mee aan mijn premie?

  Ja, vaak wel. VGZ heeft met veel gemeenten afspraken gemaakt over de premie en inhoud van de verzekering. Wilt u weten welke afspraken voor u gelden? Bekijk dan de pagina over het VGZ GemeentePakket en klik op uw gemeente.
 • Kan iedereen gebruikmaken van deze verzekering?

  U kunt gebruikmaken van deze verzekering als uw gemeente het VGZ GemeentePakket aanbiedt. Het GemeentePakket is bedoeld voor verzekerden met een lager inkomen. Hier ziet u of uw gemeente deelneemt. Klik in het overzicht op uw gemeente voor het aanbod en de premie.
 • Kan ik mijn kind meeverzekeren bij het GemeentePakket? 

  Tot 18 jaar
  Ja. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

  Vanaf 18 jaar
  Vanaf 18 jaar kunt u uw kind niet meeverzekeren. Uw kind van 18 jaar of ouder mag wel zelf een GemeentePakket aanvragen. Als uw kind 18 jaar wordt en tot dat moment meeverzekerd was op uw polis, krijgt uw kind een eigen polis. Lees er alles over op onze pagina voor 18-jarigen.
 • Wat is het verschil tussen het pakket Compact, Compleet en Compleet + € 0 eigen risico?

  Heeft u weinig zorg nodig? Dan bent u goed verzekerd met het VGZ GemeentePakket Compact. Heeft u veel zorg nodig? En wilt u ruime vergoedingen? Kies dan voor het VGZ GemeentePakket Compleet. Heeft u veel zorg nodig? En moet u uw eigen risico meestal helemaal betalen? Kies dan voor het VGZ GemeentePakket Compleet met € 0 eigen risico. U ziet in het vergoedingenoverzicht per pakket wat u vergoed krijgt.  
 • Hoe en wanneer kan ik VGZ bereiken?

  Hebt u vragen over het VGZ GemeentePakket? Bel naar het speciale telefoonnummer 0900 - 779 97 71 (gebruikelijke belkosten). Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. 
 • Hoeveel premie moet ik betalen?

  VGZ heeft met veel gemeenten afspraken gemaakt. Ook over de premies. De hoogte van uw premie hangt dus af van deze afspraken. Bekijk onze pagina over het VGZ GemeentePakket of bel 0900 - 779 97 71 (gebruikelijke belkosten).
 • Heb ik een eigen risico?

  Ja, iedereen met een zorgverzekering heeft te maken met een eigen risico. Dit is verplicht volgens de wet. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het eigen risico. In 2020 bedraagt dit € 385 per jaar. U kunt uw eigen risico meeverzekeren in het Gemeentepakket Compleet inclusief € 0 eigen risico.

Vragen over vergoedingen

 • Welke zorg wordt vergoed?

  Het VGZ GemeentePakket biedt veel extra vergoedingen voor bijvoorbeeld beweegzorg, mondzorg, alternatieve zorg en brillen en contactlenzen. En u kunt uw eigen risico meeverzekeren met het pakket Compleet inclusief € 0 eigen risico. In het Vergoedingenoverzicht van het VGZ GemeentePakket staan alle vergoedingen op een rij.

   

 • Ben ik ook verzekerd voor tandarts en orthodontie?

  Ja, vanuit de basisverzekering heeft u recht op vergoeding in specifieke gevallen. Wat daar precies onder valt, kunt u hier vinden. Daarnaast biedt het VGZ GemeentePakket per kalenderjaar een budget voor tandheelkundige zorg. Dit geldt voor al onze aanvullende pakketten: Compact, Compleet en Compleet met € 0 eigen risico. Bekijk de exacte bedragen in het vergoedingenoverzicht.
 • Vergoedt het VGZ GemeentePakket ook brillen en contactlenzen?

  Het pakket Compact biedt ruime vergoedingen voor brillen en contactlenzen per 3 jaar. De pakketten Compleet en Compleet met € 0 eigen risico bieden een ruimere vergoeding. De exacte vergoedingsbedragen vindt u hier.
 • Vergoedt het VGZ GemeentePakket ook een kraampakket?

  Ja, wij vergoeden een kraampakket volledig. Wilt u weten wat er in het kraampakket zit en hoe u dit pakket kunt aanvragen? Kijk dan op deze pagina. Meer weten over de vergoedingen rondom bevalling en kraamzorg? Klik dan hier.
 • Vergoedt het VGZ GemeentePakket ook merkloze geneesmiddelen?

  VGZ kent een voorkeursbeleid voor geneesmiddelen. Dit betekent dat we van veel medicijnen alleen de goedkoopste variant vergoeden. U krijgt hetzelfde medicijn, maar in een ander doosje. Bovendien tellen deze medicijnen niet mee voor uw eigen risico, dus u hebt er direct voordeel van. De terhandstellingskosten (kosten voor de dienstverlening van de apotheek) van het voorkeursmiddel vallen wel onder het eigen risico. Meer weten? Lees meer over voorkeursgeneesmiddelen.
Telefonisch contact

Bel de Klantenservice op 0900 - 779 97 71 (gebruikelijke belkosten). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Meer informatie
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord