Twee vrouwen aan het werk

Meer dan goed verzekerd via YoungCapital en VGZ

Bij Coöperatie VGZ heb je de keuze uit 2 verschillende verzekeringen: VGZ en VGZbewuzt. Wil jij je premie berekenen? Maak hieronder een keuze van welk collectief jij gebruik wilt maken!

 

Digital gezondheidservices voor VGZ en VGZbewuzt

Man luister mindful naar muziek

VGZ Mindfulness Coach app

Mindfulness op ieder moment? Onze app biedt een speciaal programma en ook losse oefeningen. Oefenen met mindfulness biedt voordelen als beter slapen en meer energie. Bovendien kun je de app aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. 

Mijn Leefstijlcoach app

De gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn helpt jou om gezonder leven leuker, lekkerder en makkelijker te maken. Met leuke challenges. Stuk voor stuk gekoppeld aan enthousiaste coaches, die jou inspireren met praktische tips, video’s, oefeningen, recepten, work-outs en vele extra’s.

Medicijnen gratis thuisbezorgd

Met de online apotheek regel je alles voor jouw medicijnen in eenn handige app. En je medicijnen worden gratis thuisbezorgd. Waar en wanneer je dat wilt. Snel, makkelijk en ook nog eens voordelig.
Samen voorop in gezondheid en zorg
Kies je voor ons via je werkgever, dan steun je onze beweging voor een gezonder Nederland. We helpen je om gezonder leven net wat makkelijker te maken. En natuurlijk ben je bij ons gewoon goed verzekerd. Heb je zorg nodig? Dan kijken we met elkaar wat het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

We snappen dat je hier vragen over hebt. Op deze pagina geven we antwoord op veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekering. Heb je nog andere vragen? Dan kun je contact opnemen via de contactopties

 • Je krijgt bij VGZbewuzt dezelfde kwaliteit als bij VGZ. Heb je zorg nodig? Dan helpen we je bij het vinden van de best passende zorg. Je declaraties betalen we razendsnel uit. En via onze app regel je gemakkelijk al je gezondheid- en zorgzaken.
 • Vanaf 1 januari 2023 heeft de overheid de wet veranderd; je krijgt dan geen korting meer op je basisverzekering. Ook niet bij andere zorgverzekeraars. Op een aanvullende verzekering krijg je bij VGZ nog wel korting als je collectief verzekerd blijft. Je leest hier alles over het vervallen van de collectieve korting.
 • De collectieve korting vervalt alleen op de basisverzekering. Op de aanvullende verzekering blijft de korting op de aanvullende en tandartsverzekering bestaan. Daarnaast krijg je bij een aanvullende verzekering extra vergoedingen voor fysiotherapie, mentale weerbaarheid en een ruim preventiebudget. En extra vergoedingen in sommige tandartsverzekeringen voor mondzorg en orthodontie.

  Een collectieve zorgverzekering is meer dan korting alleen. Als coöperatie werken wij samen aan een gezonder Nederland en een toekomstbestendige zorg. Zorg die goed, toegankelijk én betaalbaar is en blijft. Daarom hebben we samen met onder andere werkgevers, gemeenten en andere organisaties maatafspraken, specifieke dekkingen en services ontwikkeld speciaal voor deelnemers aan een collectiviteit.

  Zo kunnen we door maatwerk de zorg nog beter afstemmen op jouw behoeften. Met onze collectieve verzekeringen ben je meer dan goed verzekerd. En jouw gezin ook. Nu en in de toekomst.


 • Op de basisverzekering ontvang je geen collectiviteitskorting. Wel op de aanvullende en tandartsverzekering. Benieuwd welke collectiviteitskorting voor jou geldt? Vind jouw collectiviteit voor de juiste korting op je zorgverzekering via onze collectiviteitszoeker op deze pagina.
 • Ja, jouw gezin profiteert ook van de collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering. En van de andere voordelen. Dat geldt dus ook voor jouw kinderen. Tot 18 jaar zijn ze gratis meeverzekerd. Kijk bij jouw collectiviteit of de korting ook nog geldt als jouw kinderen uit huis gaan.
 • Wil je graag weten of je van een collectiviteit gebruik kunt maken via je werkgever, leden- of patiëntenorganisatie, als zzp’er of via je gemeente? Bekijk welk collectief het beste past bij jouw situatie. Zoek naar jouw collectief via onze collectiviteitenzoeker.
 • Heb je een collectieve zorgverzekering afgesloten via je huidige werkgever? Als je van baan wisselt is het mogelijk om gedurende het jaar over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit kan als je nieuwe werkgever een collectieve zorgverzekering aanbiedt.

  Je hebt dan 30 dagen de tijd om je collectief te wijzigen. Ontvangen wij jouw wijziging daarna, dan gaat de wijziging in per 1 januari van het volgende jaar.
 • Het is mogelijk over te stappen naar een collectieve zorgverzekering via je werkgever, leden- of patiëntenorganisaties, als zzp’er of via je gemeente. Dit kan vaak per 1 januari. In sommige gevallen kun je ook tussentijds naar ons overstappen. Meer over overstappen naar VGZ of tussentijds overstappen vind je hier

  Wil je graag weten of je van een van deze collectieven gebruik kunt maken? Zoek dan naar jouw collectief met de collectiefzoeker.
 • Dat regel je eenvoudig en snel in Mijn VGZ. Ga in Mijn VGZ naar Verzekeringen en kies voor 'collectiviteit wijzigen'.
 • Je aanvullende verzekering of eigen risico aanpassen kan ieder jaar vanaf 12 november tot en met 31 januari. Heb je zelf je zorgverzekering opgezegd voor 31 december? Dan kun je tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering bij ons afsluiten. Soms hoef je niet tot deze periode te wachten. Bijvoorbeeld als je een nieuwe baan hebt en je wilt overstappen naar een collectieve zorgverzekering bij VGZ. Of als je met pensioen gaat.

  Meer over overstappen naar VGZ of tussentijds overstappen vind je op onze overstappagina

Nog andere vragen aan ons?

Dat kan! Via een van de onderstaande mogelijkheden kan je contact opnemen met ons. Meer weten over VGZ? Kies dan voor de contactpagina van VGZ. Meer weten over VGZbewuzt? Kies dan voor de VGZbewuzt contactpagina.

Ik heb een vraag over VGZ

Dat kan! Kies een van de contactopties om je vraag te stellen. Of kies rechtsonderin je scherm voor Chatbot Sam. Hier kan je 24/7 je vraag aan ons stellen, ook tijdens de drukke momenten. Wij staan graag voor je klaar! 

Ik heb een vraag over VGZbewuzt

Geen probleem, we verwijzen je door naar de VGZbewuzt pagina. Wil je later je zorgverzekering via je werkgever afsluiten? Zorg dan dat je naar deze pagina terugkeert om de collectieve voordelen te ontvangen.