Zorgverzekering Jeugdzorg Nederland

VGZ en Jeugdzorg Nederland hebben samen een aanvullende zorgverzekering ontwikkeld. Deze verzekering is er voor jeugdigen die onder toezicht van Jeugdzorg staan. 

De verzekering voor personen die kinderbescherming krijgen

De rechter bepaalt wanneer iemand kinderbescherming krijgt. Diegene kan dan de aanvullende verzekering Jeugdzorg bij VGZ krijgen. 

De jeugdzorginstelling meldt de jeugdige aan

De organisatie voor Jeugd en Opvoedhulp of de jeugdzorginstelling meldt de jeugdige aan bij VGZ. De verzekerde krijgt van VGZ een polisblad.

Wij sturen niet altijd een zorgpas

Heeft de jeugdige alleen de aanvullende verzekering Jeugdzorg? Dan ontvangt hij of zij alleen een polisblad. Heeft hij of zij ook een basisverzekering van VGZ? Dan ontvangt de jeugdige een digitale zorgpas. De zorgpas komt in de VGZ Zorg app. Toch liever een zorgpas voor in de portemonnee? U kunt deze deze gratis aanvragen. Dit kan telefonisch, met de VGZ Zorg app of op Mijn VGZ.

De overheid bepaalt wat er in de basisverzekering zit

De zorg die vergoedt wordt uit de basisverzekering, is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Heeft de jeugdzorginstelling bij VGZ een basisverzekering voor de jeugdige afgesloten, dan krijgt deze VGZ Ruime Keuze. Daarnaast is er de speciale de aanvullende verzekering Jeugdzorg.

De verzorger betaalt geen premie

Als verzorger hoeft u geen premie te betalen. VGZ stuurt de rekening naar de betreffende organisatie of instelling.

Zorgkosten declareren
Heeft u een nota ontvangen van de zorgverlener? Deze kunt u declareren via een declaratieformulier. U kunt nota's niet online declareren, vanwege de privacy van de jeugdigen.

Wijzigingen doorgeven via jeugdzorg

Moet er iets wijzigen in de verzekering? Dan kan de pleegouder dit niet doen. Geeft u de wijziging dan door aan de jeugdzorginstelling of Jeugd en Opvoedhulp.

De zorgverzekering stopt bij 18 jaar

Als de jeugdige 18 jaar wordt, stopt aanvullende verzekering Jeugdzorg. VGZ stopt de aanvullende verzekering op de 18e verjaardag. Heeft de jeugdige ook een basisverzekering bij VGZ? Dan zegt de jeugdzorginstelling deze op. De basisverzekering stopt op de eerste dag van de volgende maand na de 18e verjaardag. De jeugdige krijgt hiervan altijd bericht.

De 18-jarige moet daarna zelf een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Bij VGZ is iedereen welkom. Meer informatie over het afsluiten van een zorgverzekering vindt u op de pagina 18 jaar.

De verzekering stopt bij het einde van de kinderbescherming

Bij het einde van de kinderbescherming eindigt het recht op de (aanvullende) zorgverzekering via Jeugdzorg.

Nog vragen?

Kijk dan op de website van Jeugdzorg Nederland. Of neem contact met ons op. U kunt ons bellen via:

040 - 297 53 97 (lokaal tarief)
Werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur

Of vul het contactformulier in. 

Postadres

VGZ
Afdeling Special Accounts
Postbus 25072
5600 RS Eindhoven


De informatie nalezen?

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord