Uw leven met een hart- en vaataandoening
zo makkelijk mogelijk maken
De online apotheek kan u daarbij helpen

Wij werken nauw samen met Harteraad

VGZ werkt nauw samen met Harteraad, hét expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoening. Dit doen we om uw leven met een hart- en vaataandoening zo makkelijk mogelijk te maken. Gebruikt u bijvoorbeeld medicijnen tegen een hoge bloeddruk, hoge cholesterol of hartfalen? De online apotheek kan u helpen. Met deze apotheek regelt u alles voor uw medicijnen vanuit huis. En u krijgt uw medicijnen gratis thuisbezorgd.

En heeft u moeite met uw medicatie op tijd in te nemen? Ook daar helpen we u graag mee. En we delen met u de meest gestelde vragen die apothekers krijgen over hart- en vaatmedicatie. 


Het gemak van de online apotheek

Uw medicijnen gratis thuisbezorgd én een handige herhaalservice

Met de online apotheek regelt u uw medicijngebruik via een handige app. En u krijgt uw medicijnen gratis thuisbezorgd. VGZ werkt samen met 2 online apotheken: MedApp en de Nationale Apotheek. Harteraad ondersteunt deze samenwerking. Maar wat biedt de online apotheek u precies?

✔️ Uw medicijnen gratis thuisbezorgd. Ook met spoed én in de avond.

✔️ De kosten zijn lager omdat een online apotheek alles online doet. Zo verbruikt u dus minder eigen risico.

✔️ Via de app of met de automatische herhaalservice is een nieuwe voorraad zo geregeld.  

✔️ Bespreek uw medicijngebruik altijd vanuit huis. 

online apotheek
scroll naar beneden

Vergeet nooit meer uw medicijnen

Dankzij de handige medicijnwekker app

Als u chronische medicatie gebruikt, is het natuurlijk erg belangrijk om dit goed en op tijd in te nemen. Dankzij deze app krijgt u op tijd een seintje wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Dankzij slimme functies stelt u eenvoudig specifieke innameschema’s in. Ook kunt u zo precies zien hoeveel medicijnen u nog op voorraad heeft.

Download gratis en vrijblijvend de app voor Apple of Android.

 
Mogelijk ook interessant voor u 

Gezond Leven: gratis apps en workshops

Gezond leven kan best lastig zijn. Bij VGZ snappen we dat. Daarom staan we voor je klaar. Ga lekker aan de slag met tientallen apps, workshops en andere extra’s.

Harteraadlijn
Heeft u vragen over het leven met een hart- en vaataandoening? Maakt u zich zorgen? Of wilt uw ervaring delen met iemand die u begrijpt? Bel dan de Harteraadlijn.
VGZ Online Leefstijlprogramma

Online leefstijlprogramma

Wilt u ook gezonder en energieker worden? Dat is het doel van het online leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer. In dit programma ontdekt u dat leefstijl meer is dan voeding.

Gratis magazine over medicijnen en een hart- en vaataandoening

Wilt u meer informatie over medicijnen en een hart- en vaataandoening? Download dan het magazine met informatie, ervaringsverhalen en praktische tips.
Webinars terugkijken
Harteraad organiseert webinars (online bijeenkomsten) voor mensen met een hart- en vaataandoening. Een webinar duurt ongeveer een uur en is eenvoudig terug te kijken.

 

 

   Veelgestelde vragen en antwoorden over hart- en vaatmedicatie 


Kan het zijn dat de spierpijn een bijwerking is van mijn cholesterolmedicatie?

Spierpijn kan inderdaad een bijwerking zijn. Bespreek de spierpijn met de huisarts. Mogelijk kan een andere cholesterolverlager geprobeerd worden. Meldt uw bijwerkingen altijd op lareb.nl.

Waarom moet ik de medicatie voor de cholesterol in de avond innemen, kan dit ook op een ander tijdstip?

Uw lichaam maakt 's nachts zelf cholesterol aan. Sommige cholesterolverlagers werken niet de hele dag. Door ze in de avond in te nemen werken ze het beste. Andere cholesterolverlagers kun je wel op een ander tijdstip innemen, omdat ze langer werken. Overleg met uw apotheker wat het beste inname tijdstip is voor uw cholesterolverlager.

Als ik opsta word ik duizelig, kan dit door de bloeddrukverlagers komen?

Duizeligheid kan inderdaad een bijwerking zijn. Bloeddrukverlagers zorgen ervoor dat de bloedvaten wijder worden en de hartslag lager wordt. Hierdoor kan bij het opstaan de bloeddruk te laag kan worden. Probeer daarom niet te snel op te staan. 

Wat moet ik doen als ik een keer vergeet de medicatie in te nemen?

Dat ligt eraan welk medicijn u slikt. Kijk op apotheek.nl wat u moet doen als u een inname bent vergeten, of bespreek dit met uw apotheker. Contact met de online apotheker gaat net zo makkelijk, en kan via telefoon, mail of chat. Vindt u het moeilijk om aan uw medicatie te denken? Probeer de handige medicijnwekker van MedApp. Ook kan de apothekersassistent helpen met andere tips om aan uw medicijnen te denken.

Ik gebruik meerdere bloeddrukverlagers, heeft dat wel zin om naast elkaar te gebruiken?

Het kan zijn dat uw bloeddruk té hoog is om met één medicijn weer goed te krijgen. De arts kan dan een combinatie van bloeddrukverlagers voorschrijven. Deze medicijnen versterken elkaar.

 

Harteraad & VGZ

Samen de zorg vooruit brengen

Goede zorg. Niemand kan zonder. Maar hoe moet dat, nu er te weinig personeel is en de kosten blijven stijgen? Daar willen en kunnen we iets aan doen. Samen met zorgverleners zetten we ons in voor betere zorg tegen lagere kosten. Onze samenwerking met Harteraad is hier een voorbeeld van. Zo houden we de zorg betaalbaar en krijgt u de zorg die u nodig heeft. Samen brengen we de zorg vooruit.

Harteraad
Het kan iedereen overkomen: u krijgt een hart- of vaataandoening. En na de diagnose of behandeling heeft u vast heel veel vragen. Sommige vragen worden door een arts beantwoord, maar aan wie stelt u uw vragen wanneer u eenmaal thuis bent? En misschien heeft u de behoefte om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt? Harteraad is hét expertisecentrum voor het leven met hart- en vaataandoeningen. Zij helpen mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten met praktische, sociale en emotionele steun.