Langer thuis blijven wonen met VerpleegThuis

Mensen met een intensieve zorgvraag, verhuizen vaak naar een verpleeghuis. Zorgverlener Vierstroom heeft het initiatief VerpleegThuis ontwikkeld. VerpleegThuis biedt intensieve zorg in de thuissituatie. 

Langdurige intensieve zorg thuis

VerpleegThuis geeft alle zorg die u in een verpleeghuis zou krijgen, bij u thuis. Zo verhuist u niet naar een verpleeghuis. Dat is wel zo prettig. Heeft u ook langdurige intensieve zorg thuis nodig? Onze zorgadviseurs kijken samen met u naar de mogelijkheden. Bel VGZ Zorgadvies (op werkdagen tussen 8.30 tot 17.00 uur) via 088 - 131 16 31.

 

’Je wilt als gezin bij elkaar blijven en dat kan bij VerpleegThuis’

Meneer Ramadhin maakt gebruik van langdurige zorg. Met het ‘Volledig Pakket Thuis’ (VPT) heeft hij alles voor zijn zorg geregeld.

Zo werkt VerpleegThuis

Verhuizen naar een verpleeghuis omdat u behoefte heeft aan intensieve zorg en de juiste zorg niet langer thuis kunt krijgen? Bij VerpleegThuis, een initiatief van Vierstroom, hoeft dat niet. Zij bieden intensieve zorg in de thuissituatie. Er komt meerdere keren per dag iemand aan huis voor zorg en maaltijden. Die bovendien ook nog tijd heeft voor een praatje en een kopje koffie.

De zorg van VerpleegThuis valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz) en niet onder de zorgverzekering. VerpleegThuis is er speciaal voor mensen met een zorgzwaartepakket VV4 en VV5. VerpleegThuis is er niet voor mensen met zware lichamelijke zorg en gedragsproblemen.

Voordelen voor u

  • U krijgt dezelfde zorg thuis als in een verpleeghuis.
  • Dagelijks verzorgen dezelfde mensen u. Een speciaal samengesteld team geeft u de zorg die u nodig heeft. 

Wat krijgt u vergoed?

VerpleegThuis valt onder zorg die komt vanuit de Wet langdurige zorg. Het zorgkantoor voert de Wlz uit. Het zorgkantoor betaalt de kosten hiervoor aan VerpleegThuis. U betaalt een eigen bijdrage. En u heeft voor VerpleegThuis een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Zinnige zorg initiatieven

Zinnige zorg initiatieven zoals deze komen meestal vanuit de zorg en maken de zorg voor u beter en simpeler. Denk bijvoorbeeld ook aan slaaponderzoek thuis of het veranderen van je levensstijl om de strijd aan te gaan tegen diabetes type 2. Gelukkig zijn er steeds meer zinnige zorg initiatieven. Er zijn veel zorgverleners die zich maximaal inzetten voor het veranderen en vernieuwen van de zorg.