Mindfulness kan helpen bij burn-out klachten

U slaapt slecht, heeft weinig energie.. soms heeft u het gevoel dat u de grip op uw leven kwijt bent. Herkent u dit? Grote kans dat u hier iets aan wilt doen. Mindfulness kan u hierbij helpen.

Het zit in onze natuur dat we vaak direct reageren op dingen die gebeuren of die we opmerken in onze omgeving. Dat gaat zelfs automatisch: u denkt hier meestal niet eens bij na. Bij mindfulness focust u juist op bewustwording van fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten. Zonder daar direct op te reageren door iets te doén. En dat kan helpen om meer rust in te bouwen in uw leven. Of minder stress te ervaren. ‘Mindful zijn’, noemen we dat.

Mindfulness kan u helpen een burn-out te voorkomen

Stel: u heeft moeite om alle ballen in de lucht te houden en voelt zich steeds sneller uitgeput. Als u teveel stress ervaart, ligt een burn-out op de loer. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Het is belangrijk om burn-out klachten serieus te nemen. Mindfulness kan u helpen om erger te voorkomen. Of om te zorgen dat u niet nogmaals in een burn-out beland.
Uw premie voor 2020

Vergoeding voor mindfulness bij burn-out klachten

Bent u ouder dan 18 jaar en heeft u last van burn-out klachten? Dan biedt VGZ vanuit de meeste aanvullende opties € 350 vergoeding voor een mindfulness groepstraining. U leert meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. Dat kan op 2 manieren:
  • Met mindfulness-based stress reduction (MBSR): op mindfulness gebaseerde stressvermindering, of via
  • Mindfulness-based cognitive therapy (MBCT): op mindfulness gebaseerde cognitieve therapie
Wilt u meer weten over bij welke aanvullende verzekeringen u een vergoeding krijgt? Of bij welke mindfulnesstrainers u terecht kunt?
 

Download de gratis VGZ Mindfulness coach

Minder stress en meer leven in het nu? Mindfulness kan u helpen. U bent meer zelfbewust, rustig en ontspannen. Hierdoor krijgt u meer energie en slaapt u beter. Ook stress heeft minder vat op u. De Mindfulness coach-app bevat oefeningen die u helpen om meer mindful te zijn. Maak gratis gebruik van de app.

Al ruim 850.000 keer gedownload!

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord