Extra cursussen VGZ Rotterdampakket

Heeft u het VGZ Rotterdampakket of het VGZ Rotterdampakket Compact? Dan krijgt u een vergoeding voor extra cursussen om gezond te blijven. Bijvoorbeeld omgaan met stress of beter slapen. Bekijk de cursussen hieronder.

Dit budget kunt u besteden:

 • VGZ Rotterdampakket: € 400 per jaar
 • VGZ Rotterdampakket Compact: € 200 per jaar

U kunt kiezen uit deze cursussen:

De cursussen/trainingen die al mogelijk zijn, staan vermeld op deze pagina.

 • Omgaan met stress

  Bent u gestrest? Slaapt u er slecht van of heeft u last van hoofdpijn of buikpijn? Dan is een cursus 'Omgaan met stress' misschien iets voor u.

  Leer stress voorkomen

  In de cursus 'Omgaan met stress' leert u hoe stress werkt, hoe u de signalen herkent en hoe u stress kunt voorkomen. Ook leert u om ontspanning in te passen in uw levensstijl. De cursus is laagdrempelig: u leert door te oefenen en te doen.

  De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten:

  1. Omgaan met stress
   Wat is stress en wat kunt u doen om te ontspannen?
  2. Minder piekeren
   Oefeningen om minder te piekeren, zoals een ademhalingsoefening.
  3. Heerlijk slapen
   Wat is ‘normale’ slaap, slapeloosheid en een slaapstoornis? Hoe is uw slaap en hoe kunt u gezonde slaapgewoonten ontwikkelen?
  4. Opkomen voor uzelf
   Kennis en oefeningen om voor uzelf op te komen met respect voor de ander.
  5. Lekker ontspannen en positief leven 
   Alle oefeningen uit de cursus komen nog een keer langs, zodat u ze straks zelf ook goed kunt inzetten.

  Meer weten en aanmelden

  U kunt voor deze cursus terecht bij Avant Sanare of Indigo BV. Klik op de links hieronder voor meer informatie.

  U krijgt de kosten vergoed

  De kosten van deze cursus zijn € 200 per deelnemer. U krijgt deze kosten vergoed uit uw budget voor preventie. U hoeft deze kosten niet voor te schieten: wij krijgen de rekening direct van uw zorgverlener.

 • Mental Health First Aid

  Als iemand in zijn vinger snijdt of het hoofd stoot, dan pakt u thuis uw EHBO-koffer. Maar wat doet u als een geliefde, een vriend, de buurman of leerling een paniekaanval krijgt of symptomen van depressie laat zien? In de cursus Mental Health First Aid (MHFA) leer  eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen.

  Voor wie is deze cursus bedoeld?

  Iedereen kan de cursus volgen. Er worden geen specifieke eisen gesteld. De cursus is ook geschikt voor (semi-) professionals die in hun functie te maken kunnen krijgen met mensen met psychische problemen. Door het volgen van de cursus MHFA vergroot u uw kennis en ontwikkelt u vaardigheden om situaties te kunnen inschatten en op basis daarvan te handelen. U kunt echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en verstrikt is geraakt in de problemen die hij/zij ervaart.

  Wat levert het op?

  • U leert hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen
  • U ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen
  • U leert hoe te handelen in een crisissituatie
  • U leert hoe u de juiste hulpdiensten kunt alarmeren
  • U ontvangt na afronding van de cursus een certificaat

  De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur.

  Aanmelden

  Aanmelden kan via de website www.mhfa.nl.

  Voor trainingen in de regio’s Noord-Holland, Haaglanden en Rijnmond kunt u terecht bij Indigo. Indigo is onderdeel van de Parnassia Groep. 

  • Indigo Noord-Holland: (088) 357 11 00 | secretariaatindigo@indigonoordholland.nl 
  • Indigo Haaglanden: (088) 357 10 60 | preventie@indigohaaglanden.nl 
  • Indigo Rijnmond: (088) 357 17 00 | preventie@indigorijnmond.nl 

  U krijgt de kosten vergoed

  De kosten van deze cursus zijn € 200 per deelnemer. U krijgt deze kosten vergoed uit uw budget voor preventie. U hoeft deze kosten niet voor te schieten. VGZ ontvangt de rekening direct van de zorgverlener.
 • BeweegPlus

  Beweegplus is een beweeggroep, waarmee iedere Rotterdammer de eerste stap naar een actieve leefstijl kan nemen! VGZ en Beweegplus hebben samen een kennismakingspakket ontwikkeld. U kunt hierbij meedoen op uw eigen tempo.

  16 weken trainen

  U traint 1 keer per week gedurende 16 weken. Dit doet u samen met anderen bij een vereniging. Na deze 16 weken zijn er verschillende mogelijkheden om te blijven sporten.

  Iedere training bestaat uit:

  • 30 minuten ‘warming-up’ met kracht, stabiliteit, flexibiliteit en uithoudingsoefeningen
  • 30 minuten bewegen (vaak in spelvorm, plezier staat voorop)
  • 30 minuten koffie/thee/praatje
  • Coaching en begeleiding 

  Hier kunt u terecht:

  Beweegplus wordt op meerdere locaties in Rotterdam aangeboden. Bekijk alle locaties hier.


  Zo kunt u zich aanmelden

  Stuur een mail naar beweegplus@rotterdamsportsupport.nl. U wordt dan zo snel mogelijk geholpen en doorverwezen naar de beweeggroep die bij u past!

  U krijgt de kosten vergoed

  De kosten van deze cursus zijn € 200 per deelnemer. U krijgt deze kosten vergoed uit uw budget voor preventie. U hoeft deze kosten niet voor te schieten: wij krijgen de rekening direct van Rotterdam Sportsupport.

 • Somnio Compact online slaaptherapie

  De Somnio Slaaptherapie is een programma waarmee u uw slaap verbetert, zonder pillen of middeltjes. U werkt in 4 weken tijd aan een goed slaappatroon, slaapgedrag en slaapomgeving. De therapie is volledig online.

  Voor wie is Somnio Compact geschikt?

  Somnio Compact is geschikt voor mensen met lichte tot matig serieuze slaapproblemen die geen of slechts af en toe slaapmiddelen op recept gebruiken. Ook zijn er geen bijkomende klachten die uw slaap beïnvloeden. Bijvoorbeeld medische problemen, depressie of burn-out.

  Hoe werkt online slaaptherapie van Somnio?

  U gaat aan de slag met een persoonlijke begeleider om uw slaapproblemen aan te pakken. U legt in een online slaapdagboekje uw slaapgedrag vast. Uw begeleider onderzoekt uw slaappatroon, en geeft u in 4 consulten advies met praktische opdrachten om uw slaappatroon te verbeteren.

  Hoe meld ik me aan bij Somnio?

  U kunt zich aanmelden voor Somnio Compact via de website van Somnio. Heeft u vragen over het programma? Ga naar de veelgestelde vragen of vul het contactformulier in.

  Krijg ik de kosten vergoed?

  De kosten van deze cursus zijn € 177 per deelnemer. U krijgt deze kosten vergoed uit uw budget voor preventie. Let op: heeft u al een deel van het preventiebudget verbruikt, dan vergoedt VGZ de kosten tot maximaal het bedrag van het overblijvende budget.

  U hoeft deze kosten niet voor te schieten: wij krijgen de rekening direct van Somnio.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord