Vergoedingen voor zorg bij overgewicht of obesitas

Bij overgewicht en obesitas is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Om te bepalen wanneer er sprake is van een te hoog gewicht wordt de Body Mass Index (BMI) berekend.

Wanneer heeft u overgewicht of obesitas?

De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding aan tussen uw gewicht en uw lichaamslengte. U berekent uw BMI als volgt: uw gewicht / (uw lengte x uw lengte).

Voorbeeld: u weegt 100 kilo en bent 1,80 lang. Uw BMI is dan 100 / (1,80 x 1,80 = 3,24) = 30,9. Een te hoge BMI, want de ideale BMI zit tussen de 18,5 en 25.

  • Zit uw BMI tussen de 25 en 29,9? Dan spreken we van overgewicht.
  • Zit uw BMI tussen de 30 en 39,9? Dan spreken we van obesitas.
  • Is uw BMI 40 of hoger? Dan spreken we van extreme obesitas.

Vergoedingen bij overgewicht of obesitas 

Gezondheidstest
De Gezondheidstest is een preventieve gezondheidscheck om ziektes vroegtijdig op te sporen of te voorkomen. Zo worden onder andere uw bloeddruk, buikomvang en BMI gemeten.
Fysiotherapie bij overgewicht
Bewegen is belangrijk. Een fysiotherapeut kan u advies geven en helpen om de juiste sport te vinden. Ook kan hij u tips geven om blessures te voorkomen.
Maagoperatie bij obesitas
Een maagband, gastric bypass of maagverkleining helpt mensen met ernstig overgewicht om weer naar een gezond gewicht te gaan. Een arts beslist via gesprekken en onderzoeken of u in aanmerking komt voor een operatie. Een maagoperatie valt onder ziekenhuiszorg.
Dieetadvies
Vanuit uw basisverzekering krijgt u een vergoeding voor dieetadvies. U krijgt dan voorlichting over voeding en eetgewoonten.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord