Zorgtips tijdens je vakantie

We hopen natuurlijk op een onbezorgde vakantie. Maar er kan altijd iets gebeuren. Heb je tijdens je vakantie in het buitenland zorg nodig? Dan is het fijn om te weten wat je moet doen.

 • Bel bij zorg in het buitenland zo snel mogelijk de VGZ Alarmcentrale +31 40 297 55 50 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). Deze alarmservice wordt uitgevoerd door de ANWB.

  Twijfel je of heb je vragen over je zorgverzekering en de vergoeding? Ook dan is het verstandig om telefonisch contact op te nemen met de VGZ Alarmcentrale. Wij helpen je graag.

 • Is een ziekenhuis bezoek wel nodig maar heeft het geen spoed? En kan het niet wachten totdat je weer in Nederland bent? Bekijk dan vooraf de gecontracteerde zorgverleners in het buitenland in de Zorgzoeker. Zoek op ‘Buitenland’.
 • Dan kun je deze kosten het beste zelf betalen en declareer je deze achteraf bij ons. Bedragen tot €250,- schiet je zelf voor. Let op dat een buitenlandse nota voldoet aan bepaalde eisen. Anders kunnen we deze helaas niet vergoeden.

 • In het buitenland gebruiken zorgverleners andere werkwijzen dan zorgverleners in Nederland. Hierdoor hebben we extra gegevens nodig om de declaratie te verwerken.
  • Een behandelverslag van de specialist in het buitenland
  • Een diagnose – wat is er aan de hand?
  Let op dat de behandelverslagen en nota’s in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans geschreven zijn. Anders kunnen wij ze niet accepteren en verwerken.

Wat als je zorg nodig hebt op vakantie?


Bekijk ook de andere tips

Zorgtips vóór je vakantie

Zorgpas met EHIC in de VGZ Zorg app

Zorgtips na je vakantie

Ga goed voorbereid op vakantie! Bekijk onze tips