Declareren van uw zorgnota

Uw zorgnota kunt u declareren bij VGZ. U vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over onder meer de wijze van declareren en de status van uw declaratie.

Veelgestelde vragen over declareren

 • In de VGZ Zorg app gaat dit het snelste. Maak een foto van de nota of upload een pdf.
  Gebruikt u hiervoor liever een computer of laptop? Log dan in met uw DigiD en declareer via Mijn VGZ.
  Declareren per post kan uiteraard ook. Het uitbetalen duurt dan wel wat langer.
 • Heeft u uw declaratie via de VGZ Zorg app of Mijn VGZ ingediend? Dan krijgt u binnen 4 werkdagen bericht van ons. Heeft u uw declaratie per post ingediend? Dan duurt het 10 werkdagen. Geen zorgen: u ontvangt altijd een bericht. 

 • Heeft u uw declaratie via de VGZ Zorg app of Mijn VGZ ingediend? Dan ontvangt u het bedrag dat wij vergoeden binnen 4 werkdagen op uw rekening. Heeft u uw declaratie per post ingediend? Dan duurt het iets langer: 10 werkdagen.

  Wij verrekenen te betalen kosten met te ontvangen bedragen. Het kan dus voorkomen dat u minder geld ontvangt dan de vergoeding van uw declaratie.

 •  Nee, de originele nota is al voldoende om te kunnen declareren. Maar let op: een declaratieformulier heeft u nog wel nodig als u vervoerskosten of zorgkosten in het buitenland declareert. 
 • Haasten is niet nodig: u kunt nota’s tot 3 jaar na het begin van de behandeling indienen.
 • Zorg dat alle gegevens die we nodig hebben op de nota staan en dat de nota in de juiste taal is geschreven. Ook vragen we u soms om extra informatie mee te sturen. Dan kunnen wij uw declaratie snel verwerken. Op deze speciale webpagina staat stap voor stap beschreven hoe u een buitenlandse nota declareert, dan komt het zeker goed.