Vragen over declareren van je zorgnota

Je zorgnota kun je eenvoudig declareren bij VGZ. Je vindt hier antwoorden op veelgestelde vragen over hoe je kunt declareren en de status van je declaratie.

 • In de VGZ app gaat dit het snelst. Maak een foto van de nota of upload een pdf.

  Gebruik je hiervoor liever een computer of laptop? Log dan in met je DigiD en declareer via Mijn VGZ.

  Declareren per post kan uiteraard ook. Het uitbetalen duurt dan wel wat langer.

 • Heb je de declaratie via de VGZ app of Mijn VGZ ingediend? Dan krijg je binnen 4 werkdagen bericht van ons. Heb je de declaratie per post ingediend? Dan duurt het 10 werkdagen. Geen zorgen: je ontvangt altijd een bericht.

 • Heb je de declaratie via de VGZ app of Mijn VGZ ingediend? Dan ontvang je het bedrag dat wij vergoeden binnen 4 werkdagen op je rekening. Heb je de declaratie per post ingediend? Dan duurt het iets langer: 10 werkdagen.

  Wij verrekenen te betalen kosten met te ontvangen bedragen. Het kan dus voorkomen dat je minder geld ontvangt dan de vergoeding van uw declaratie.

 • Nee, de originele nota is al voldoende om te kunnen declareren. Maar let op: een declaratieformulier heb je nog wel nodig als je vervoerskosten of zorgkosten in het buitenland declareert. 
 • Haasten is niet nodig: je kunt nota’s tot 3 jaar na het begin van de behandeling indienen.
 • Zorg dat alle gegevens die we nodig hebben op de nota staan en dat de nota in de juiste taal is geschreven. Ook vragen we je soms om extra informatie mee te sturen. Dan kunnen wij de declaratie snel verwerken.