Bekijk je zorgkosten in Mijn VGZ

Weet je wat je jaarlijks betaalt aan de kosten voor de zorg die je hebt gehad? En welke rekeningen VGZ voor jouw zorg heeft ontvangen? Bijvoorbeeld van je tandarts, huisarts, of ziekenhuis? Wij maken jouw zorgkosten inzichtelijk in mijn VGZ en de VGZ app.

Waarom zou ik mijn zorgkosten bekijken?

Als je in Mijn VGZ of de VGZ app je zorgkosten bekijkt, zie je:
  • wat je behandeling kostte
  • welke kosten je allemaal hebt voor zorg
  • of jouw zorgverlener de juiste bedragen declareert

Ook handig: heb je een budget voor beweegzorg, tandzorg of orthodontie? Dan kunt je in Mijn VGZ en de VGZ app onder 'Vergoedingen' zien wat de status hiervan is. Dus hoeveel je nog vergoed krijgt dit jaar.

Waar vind ik mijn zorgkosten?

In Mijn VGZ zie je onder 'Mijn zorgverbruik' en in de VGZ app onder 'Declaratieoverzicht'-'Verbruikte zorg' alle declaraties die je zelf hebt ingediend en de rekeningen die jouw zorgverlener rechtstreeks naar VGZ heeft gestuurd.

Iedereen op de polis kan alleen zijn eigen zorgkosten zien

Alle verzekerden vanaf 12 jaar kunnen inloggen in Mijn VGZ en de VGZ app. Let wel; om privacyredenen ziet iedereen alleen zijn eigen zorgkosten, niet die van andere personen op de zorgpolis.

Vreemde zorgkosten? Laat het ons weten!

Zie je iets vreemds in je zorgkosten in Mijn VGZ of de VGZ app? Bijvoorbeeld een declaratie voor een behandeling die je niet hebt gehad? Laat het ons weten. Dan zoeken we het graag samen met je uit. Zo zorgen we samen voor goede en betaalbare zorg. 

Wil je meer weten over jouw zorgkostenfactuur? 

Bekijk de veelgestelde vragen over de zorgkostenfactuur