Zorgpas 

Een zorgpas is persoonsgebonden. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en klantnummer van VGZ. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan dus naar uw zorgpas vragen. 

Vanaf 2020 is de zorgpas standaard digitaal 

Vanaf 2020 ontvangt u niet meer een zorgpas met EHIC (Europese zorgpas) thuis. Ook niet als uw huidige pas is verlopen. Met de VGZ Zorg app heeft u uw zorgpas én EHIC-pas namelijk altijd bij u. U vindt uw zorgpas en EHIC-pas onder het kopje 'Verzekering'. Vraagt een zorgverlener in Nederland om uw zorgpas? Dan is het tonen van de digitale pas in de app voldoende. U heeft dus geen fysieke pas in Nederland nodig. Dat scheelt weer wat ruimte in uw portemonnee.  

VGZ Zorg app downloaden

Maakt u nog geen gebruik van de VGZ Zorg app? Download deze dan direct in de App Store of de Google Play Store. 

Zorgpas aanvragen

Maakt u liever geen gebruik van de digitale zorgpas? En wilt u een zorgpas met EHIC thuisgestuurd krijgen? Dan kunt u deze eenvoudig zelf aanvragen via Mijn VGZ of de VGZ Zorg app. Uw pas ontvangt u binnen 10 dagen gratis thuis.

Meer weten over de zorgpas? 

Wilt u meer weten over de zorgpas? Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen pagina hierover.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord