Zorgpas 

Een zorgpas is persoonsgebonden. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en klantnummer van VGZ. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan dus naar uw zorgpas vragen.

Zorgpas in het buitenland

Op de achterkant van uw zorgpas vindt u uw EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp.

Uw zorgpas altijd bij de hand met de VGZ Zorg app

Met de VGZ Zorg app heeft u uw zorgpas én EHIC-pas altijd bij u. In Nederland heeft u dus geen fysieke pas nodig. Dat scheelt weer wat ruimte in uw portemonnee. 

Let op: sommige zorgverleners in het buitenland kunnen om het fysieke pasje vragen. Deze kunt u zelf aanvragen in de VGZ Zorg app of op Mijn VGZ. U ontvangt de zorgpas binnen 8 dagen thuis.

VGZ Zorg app downloaden

Maakt u nog geen gebruik van de VGZ Zorg app? Download deze dan direct in de App Store of de Google Play Store. 

Zorgpas kwijt?

Wilt u de zorgpas liever thuis ontvangen? Dan kunt u eenvoudig zelf een nieuwe pas aanvragen via Mijn VGZ of de VGZ Zorg app. Of u kunt het telefonisch doen, direct in het keuzemenu. U ontvangt uw nieuwe zorgpas binnen 8 dagen gratis thuis. 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord