Zorgpas 

Een zorgpas is persoonsgebonden. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en klantnummer van VGZ. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan dus naar uw zorgpas vragen.

Zorgpas in het buitenland (EHIC)

Op de achterkant van uw zorgpas vindt u uw EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp.

Uw zorgpas altijd bij de hand met de VGZ Zorg app

Met de VGZ Zorg app heeft u uw zorgpas én EHIC-pas altijd bij u. U vindt uw zorgpas en EHIC-pas onder het kopje 'Verzekering'. Vraagt een zorgverlener in Nederland om uw zorgpas? Dan is het tonen van de digitale pas in de app voldoende. U heeft dus geen fysieke pas in Nederland nodig. Dat scheelt weer wat ruimte in uw portemonnee. 

Let op: sommige zorgverleners in het buitenland kunnen wel om het fysieke pasje vragen. In dat geval kunt u zelf de pas aanvragen via de VGZ Zorg app of op Mijn VGZ

VGZ Zorg app downloaden

Maakt u nog geen gebruik van de VGZ Zorg app? Download deze dan direct in de App Store of de Google Play Store. 

Zorgpas aanvragen

Maakt u liever geen gebruik van de digitale zorgpas? En ontvangt u liever een zorgpas met EHIC thuis? Dan kunt u deze eenvoudig zelf aanvragen via Mijn VGZ. Uw pas ontvangt u binnen 8 dagen gratis thuis.

Meer weten over de zorgpas? 

Wilt u meer weten over de zorgpas? Bekijk dan ook onze veelgestelde vragen pagina hierover.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord