Wie is VGZ?

VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Wij vinden het belangrijk dat u goede zorg krijgt. En dat uw zorgzaken gemakkelijk en snel geregeld zijn.

Wij staan voor Zinnige Zorg

Als u zorg nodig heeft, wilt u goede zorg die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Dat begrijpen wij. Samen met zorgverleners werken we continu aan vernieuwingen om de zorg te verbeteren. Dit doen wij omdat we geloven dat de zorg beter kan, tegen lagere kosten. Dankzij Zinnige Zorg houden we samen de zorg toegankelijk en betaalbaar.

Onderdeel van Coöperatie VGZ

VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken, waaronder VGZ. In totaal verzekert de coöperatie ruim 4 miljoen klanten. Dit doen we zonder winstoogmerk.

Wat doen wij met uw premie?

Ons belangrijkste doel is het garanderen van goede, betaalbare en zinnige zorg voor onze klanten. Elk jaar stellen we uw maandelijkse premie vast. Maar wat doen wij nu precies met de premie die u betaalt? Wij leggen het u graag uit.

Wilt u meer weten over Coöperatie VGZ?

Wilt u inzicht in onze bedrijfsvoering, strategie en behaalde resultaten? Lees ons jaarverslag.

Of neem contact op met de woordvoerders van VGZ.

Lees meer over Coöperatie VGZ.

Korte geschiedenis

Het verhaal van Coöperatie VGZ begon ruim 275 jaar geleden. Een gilde van Nijmeegse timmerlieden besloot om geld bij elkaar te leggen waarop ze bij ziekte of tegenslag aanspraak konden maken. Zij richtten Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland (VGZ) op. Dit solidariteitsprincipe was de basis voor het ziekenfonds dat later uitgroeide tot Coöperatie VGZ.

Tegenwoordig zijn we geen afkorting meer. Maar de coöperatieve gedachte is nog steeds de rode draad in ons werk.