Wie is VGZ?

VGZ is één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Wij vinden het belangrijk dat u goede zorg krijgt. En dat uw zorgzaken gemakkelijk en snel geregeld zijn.

Wij staan voor Zinnige Zorg

Als u zorg nodig hebt, wilt u goede zorg die aansluit bij uw persoonlijke situatie. Dat begrijpen wij. Samen met zorgaanbieders werken we continu aan vernieuwingen om de zorg te verbeteren. Dit doen wij omdat we geloven dat de zorg beter kan, tegen lagere kosten. Dankzij Zinnige Zorg houden we samen de zorg toegankelijk en betaalbaar.

Wilt u meer weten over de ideeën die de zorg goed én betaalbaar houden?

Wilt u meer weten over  Coöperatie VGZ?


Wilt u inzicht in onze bedrijfsvoering, strategie en behaalde resultaten? Lees ons jaarverslag.

Of neem contact op met de woordvoerders van VGZ.

Lees meer over Coöperatie VGZ.

Onderdeel van Coöperatie VGZ

VGZ is onderdeel van Coöperatie VGZ. Deze coöperatie voert de zorgverzekering uit voor verschillende merken, waaronder VGZ. In totaal verzekert de coöperatie ruim 4 miljoen klanten. Dit doen we zonder winstoogmerk.

Wat doen wij met uw premie?

Ons belangrijkste doel is het garanderen van goede, betaalbare en zinnige zorg voor onze klanten. Elk jaar stellen we uw maandelijkse premie vast. Maar wat doen wij nu precies met de premie die u betaalt? Wij leggen het u graag uit.

Bekijk wat wij doen met uw betaalde premie

Stukje geschiedenis

Het verhaal van Coöperatie VGZ begint 275 jaar geleden. Toen besloot een gilde van timmerlieden in Nijmegen om voor elkaar te zorgen bij ziekte en tegenslag. Zij richtten Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland (VGZ) op. Dit was de basis voor ons solidariteitsprincipe en het ziekenfonds dat later uitgroeide tot Coöperatie VGZ. Tegenwoordig zijn we geen afkorting meer. Maar de coöperatieve gedachte is nog steeds de rode draad in ons werk.

Met hart voor zinnige zorg