Onderzoek zorgkosten

Maakt u zich wel eens druk om de kosten in de zorg? Of wilt u meer weten over de besteding van uw zorgpremie? Wij leggen het graag uit.

Zorg betaalbaar houden blijft uitdaging

De meeste Nederlands zijn tevreden over de kwaliteit van zorg. Toch zijn er ook zorgen. Men maakt zich druk over de ontwikkeling van de zorg, vooral voor kwetsbare groepen. Gelukkig vinden veel Nederlanders voor elkaar zorgen (solidariteit) belangrijk. 

Investeren in goede zorg

Dit solidariteitsprincipe werd ruim 275 jaar geleden al gebruikt door een groep Nijmeegse timmerlieden. Zij besloten om geld bij elkaar te leggen dat ze konden gebruiken als iemand ziek werd. Later werd dit Coöperatie VGZ: een organisatie met leden en geen aandeelhouders. Als zorgverzekeraar zonder winstoogmerk is ons belangrijkste doel het garanderen van goede, betaalbare en zinnige zorg voor onze verzekerden. Als we geld overhouden, investeren we dat in de zorg.

Uw premie goed besteed

Elke maand betaalt u premie. Ook als u geen zorg gebruikt. Het doel van zorgverzekeraars is om samen de kosten delen, zodat iedereen de zorg kan krijgen die nodig is. Dat is het solidariteitsprincipe. Wilt u weten hoe de premie van uw basisverzekering wordt besteed? Dat leggen we u graag uit.

Werken aan betaalbaarheid met Zinnige zorg

Wij geloven dat de zorg nog beter kan, met meer oog voor de patiënt tegen lagere kosten. Deze zinnige zorg bereiken we samen met zorgverleners. Zij komen met vernieuwende initiatieven waarbij u als patiënt centraal staat. Tegelijkertijd is die zorg eenvoudiger en slimmer. Waardoor het minder kost. Zo houden we samen de zorg toegankelijk en betaalbaar. Ook voor de toekomst.