Basisverzekering

Wat is het verschil tussen de basisverzekeringen VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze?

VGZ Ruime Keuze is een natura basisverzekering. Dit betekent dat wij met bepaalde zorgaanbieders contracten sluiten. Als u naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat krijgt u de kosten vergoed op basis van het gecontracteerde tarief. VGZ Eigen Keuze is een restitutie basisverzekering. Dit betekent dat u maximaal het marktconforme tarief vergoed krijgt. Mogelijk vallen er kosten onder uw eigen risico of heeft u een eigen bijdrage. U leest hier meer over in onze voorwaarden.

VGZ Ruime Keuze
Met de VGZ Ruime Keuze bent u verzekerd van goede zorg bij u in de buurt en een betaalbare premie. U heeft ruime keuze uit zorgaanbieders. Kiest u voor een zorgaanbieder zonder contract? Dan ontvangt u een vergoeding tot maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerde tarief. Voor sommige zorg betaalt u wel uw (verplicht) eigen risico en/of een eigen bijdrage. 

VGZ Eigen Keuze
Met VGZ Eigen Keuze heeft u vrije keuze uit alle zorgaanbieders. U ontvangt altijd een vergoeding van maximaal 100% van het marktconforme tarief. Hiervoor betaalt u een hogere premie. Voor sommige zorg betaalt u wel uw (verplicht) eigen risico en/of een eigen bijdrage

Naar boven

Hoe weet ik of een zorgaanbieder gecontracteerd is?

U vindt de gecontracteerde zorgaanbieders in de Zorgzoeker of vraag dit na bij de klantenservice.

Naar boven

Hoe zit het met de vergoeding als ik naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder ga?

Heeft u VGZ Eigen Keuze? Dan vergoeden wij maximaal het marktconform tarief. Heeft u VGZ Ruime Keuze? Dan vergoeden wij maximaal 80% van het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Naar boven

Mijn fysiotherapeut heeft binnenkort geen contract meer met VGZ, maar eigenlijk wil ik graag bij hem blijven. Kan dat?

Die keuzevrijheid heeft u altijd. Het kan wel zijn dat u dan een deel van de rekening zelf moet betalen. Hoeveel dit is hangt af van uw gekozen basisverzekering. Bovendien moet u de nota eerst zelf voorschieten voordat u van ons een vergoeding ontvangt. Wilt u dit niet? Kijk dan in de Zorgzoeker voor een gecontracteerde fysiotherapeut bij u in de buurt.

Naar boven

Met hart voor zinnige zorg