Bepaal uw wensen en zorgkeuzes

Wilt u een indicatie voor langdurige zorg aanvragen? Dan is het belangrijk om in deze fase al te bedenken waar u zorg wilt krijgen. En hoe u de zorg wilt regelen. Uw wensen en keuzes over waar en hoe zijn bepalend voor uw aanvraag voor een indicatie langdurige zorg.

Zorg thuis of in een instelling?

  • Optie 1:  Zorg thuis ontvangen

    Wilt u graag thuis blijven wonen en dezelfde zorg ontvangen als in een zorginstelling? Met een volledig pakket thuis ontvangt u deze zorg thuis. Inclusief maaltijden.

    Wilt u slechts een deel van het totale zorgpakket ontvangen? Dat kan met een modulair pakket thuis. U kiest er dan voor delen (modules) van het totale zorgpakket niet te ontvangen. Omdat u dat niet wilt. Of omdat u dat zelf regelt met een persoonsgebonden budget. Maaltijden regelt u in dit geval zelf.

  • Heeft u zorg in een instelling nodig? Daarover heeft het zorgkantoor afspraken met verzorgingshuizen, verpleeghuizen en zorginstellingen voor gehandicaptenzorg. U krijgt daar alle zorg die u nodig heeft, inclusief de maaltijden.

    Levert uw huidige zorgverlener ook langdurige zorg?

    Bent u op dit moment tevreden over de zorg van een bepaalde zorgverlener? Vraag alvast of de zorgverlener ook langdurige zorg levert.

Welke zorg past bij u?

Beantwoord de vragen en bekijk welke zorg past bij uw wensen. En hoe u dit regelt.

Ga naar ZorgThuisnavigatie

De volgende stap: laat u adviseren en neem contact op met uw zorgkantoor

Wilt u meer informatie over de keuzes in de langdurige zorg? Of weet u in grote lijnen al wat uw wensen zijn? Ga dan naar stap 3 en bel met het zorgkantoor in uw regio voor meer informatie. Zij bespreken met u of uw wensen mogelijk zijn.