Jou helpen met gezonder leven en zorg.
Dat staat bij ons voorop.

Gezonder leven. Superbelangrijk. En soms ook best lastig. Dat snappen we bij VGZ. Als coöperatie zonder winstoogmerk zijn wij er om heel Nederland te helpen. Dat doen we door gezonder leven net wat makkelijker te maken. En door de zorg te blijven vernieuwen. We doen dit natuurlijk niet alleen. Maar samen met artsen, zorgverleners, patiëntenorganisaties, de overheid, werkgevers, mantelzorgers en onze leden. Elke dag weer, voor iedereen.

Jou helpen gezonder te leven. Dat staat bij ons voorop

We helpen je graag om gezonder leven makkelijker te maken. Zo hebben we de beste apps en workshops waarmee je zelf aan de slag kan met je mentale gezondheid, gezonder eten en meer bewegen.

Lekker in je vel

Meer ontspanning en minder stress? Met de gratis VGZ Mindfulness Coach app leer je makkelijk hoe je kunt ontspannen.

Alles voor een gezonder leven

Op Gezond Leven vind je tientallen apps en workshops waarmee je zelf direct aan de slag kunt om lekker in je vel te zitten, gezonder te eten en meer te bewegen. Ga aan de slag wanneer het jou uitkomt.

Je digitale assistent voor gezondheid en zorg

We helpen je graag om gezonder leven net wat makkelijker te maken. Daarom vind je alle handige services rondom gezondheid en zorg in de VGZ app.

Jou helpen met zorg. Dat staat bij ons voorop

Heb je zorg nodig? Dan helpen we je bij het vinden van de best passende zorg. Intussen werken we samen met zorgverleners aan vooruitstrevende manieren om de zorg te vernieuwen. Zodat we de zorg ook in de toekomst goed, betaalbaar en toegankelijk houden.

Een brace op maat door 3D scan

Je duim niet meer kunnen gebruiken voor veters strikken of het oppakken van een glas. Veel mensen met duimbasis artrose hebben hiermee te maken. Gelukkig kan een innovatieve 3D handscanner een perfect passende, persoonlijke brace printen. Het resultaat? Minder pijn en een operatie is niet meer nodig.

Hartbewaking vanuit huis

Hoe vervelend is het als je regelmatig naar het ziekenhuis moet, terwijl dat achteraf niet altijd nodig is? Voor hartpatiënten is hier een oplossing voor: door hartbewaking vanuit huis hoeven ze minder vaak naar het ziekenhuis. En artsen kunnen helpen vanuit huis als dat nodig is.

Op 1 dag borstonderzoek en uitslag

Veel vrouwen moeten 2 weken wachten op de uitslag van een borstonderzoek. Dat zorgt voor veel onzekerheid. Dankzij een nieuwe werkwijze van veel ziekenhuizen is hier verandering in gebracht: binnen 1 dag het onderzoek én de uitslag. Wel zo prettig!

Samen staan we sterker

Gezonder leven makkelijker maken en de zorg vernieuwen doen we natuurlijk niet alleen. We doen dit samen. Met onze partners, want samen maken we pas echt het verschil. We werken dagelijks samen aan allerlei diensten en producten om jou te helpen. Dat zit in ons DNA. Want 280 jaar geleden ontstond coöperatie VGZ door een groep Nijmeegse timmerlieden. Zij maakten een geldpot waar ze allemaal wat inlegden voor als er iemand ziek werd. En vandaag de dag volgen we dat idee: samen staan we sterker.


Voor jou, voor iedereen

Hoe je leven er ook uitziet, iedereen is welkom bij Coöperatie VGZ. Kies je voor VGZ, dan steun je onze aanpak. En ben je natuurlijk gewoon goed verzekerd. In de veelzijdige VGZ app regel je alles omtrent je zorgverzekering en je hebt er ook toegang tot allerlei gezondheid- en zorgservices. We motiveren je jouw mening te geven en met ons mee te denken. Verzeker je bij ons en draag zo ook bij aan een gezonder Nederland. En steun de vernieuwing van de zorg. Voor nu en voor later.