Machtiging aanvragen voor thuiszorg

Soms is het fijn om wat (extra) hulp te krijgen met verpleging & verzorging. Bijvoorbeeld met douchen of steunkousen aantrekken. Kiest u voor een wijkverpleegkundige die geen contract met ons heeft? Dan is het belangrijk dat u eerst een machtiging (toestemming) regelt.

In een paar stappen is het geregeld en wij helpen u graag op weg. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op.
 

Zo vraagt u een machtiging aan

 1. Controleer of uw zorgverlener een contract met ons heeft

  Een machtiging is namelijk alleen nodig als u kiest voor een wijkverpleegkundige zonder contract. In onze zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waar wij afspraken (een contract) mee hebben. Staat de zorgverlener van uw keuze er niet tussen? Vraag dan een machtiging aan.

 2. Vul aanvraagformulier samen met uw wijkverpleegkundige in

  Download dit aanvraagformulier en vul het hele formulier in samen met uw wijkverpleegkundige. Controleer goed of u alles heeft ingevuld. Anders kunnen we uw aanvraag niet beoordelen.
 3. Maak uw aanvraag compleet

  Heeft u alles ingevuld? Voeg dan ook altijd nog een kopie van het diploma van de wijkverpleegkundige die de indicatie heeft gesteld toe. Dat kan een diploma HBO Bachelor Verpleegkunde of Master Verplegingswetenschappen zijn. Is de kopie van het diploma al eerder naar ons verstuurd? Dan hoeft u het niet opnieuw toe te voegen.

  In sommige gevallen hebben we naast de kopie van het diploma van de wijkverpleegkundige nog andere informatie nodig:

  Bij zorg langer dan 1 maand en gemiddeld meer dan 7 uur per week of een vervolg aanvraag:

  •  Een zorgplan

  Bij verpleging en verzorging aan kinderen tot 18 jaar:

  • Kopie diploma kinderverpleegkundige van de kinderverpleegkundige die de indicatie heeft gesteld (als dit nog niet eerder is verstuurd naar VGZ) of de eventuele kinderaantekening
  • Een zorgplan

  Bij zorg in de laatste levensfase (palliatief terminale zorg):

  • Een zorgplan

  Belangrijk: een zorgplan is pas geldig als het is ondertekend door een wijkverpleegkundige en voldoet aan de normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging (V&VN normenkader).

 4. Stuur uw aanvraag naar ons op

  Is het aanvraagformulier helemaal ingevuld? En heeft u de extra documenten die nodig zijn bij de hand? Dan kunt u de aanvraag makkelijk online versturen.

 5. U krijgt van ons een reactie

  U ontvangt binnen 10 werkdagen een bevestiging van ons. Hierin staat of de machtiging is goedgekeurd of afgewezen. Is uw aanvraag niet compleet? Dan sturen wij u een brief. U kunt de informatie die mist dan nog doorgeven. Daarna duurt het dan opnieuw 10 werkdagen voor u een nieuwe bevestiging krijgt. 

Bent u een zorgaanbieder?

En wilt u als zorgaanbieder een machtiging voor de verzekerde aanvragen? Dan kunt u terecht op deze pagina.

 

Vergoeding voor verpleging en verzorging