Machtiging aanvragen voor thuiszorg

Wilt u een vergoeding krijgen voor thuiszorg (verpleging en verzorging) en kiest u daarbij voor een wijkverpleegkundige zonder contract? Dan heeft u een machtiging (toestemming) nodig van ons.

In een paar stappen is het geregeld en wij helpen u graag op weg. Komt u er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op.
 

Zo vraagt u een machtiging aan

 1. Controleer of uw zorgverlener inderdaad geen contract met ons heeft

  U dient een machtiging aan te vragen wanneer uw zorgverlener geen contract met ons heeft. Controleer daarom eerst in onze zorgzoeker of uw zorgverlener inderdaad geen contract met ons heeft gesloten.

 2. Vul aanvraagformulier samen met uw wijkverpleegkundige in

  Download dit aanvraagformulier en vul deze samen met uw wijkverpleegkundige het liefst volledig digitaal in.
 3. Maak uw aanvraag compleet

  In alle gevallen dient u de volgende stukken bij te voegen:

  • Een kopie van het diploma HBO Bachelor Verpleegkunde of Master Verplegingswetenschappen van wijkverpleegkundige die de
   indicatie heeft gesteld (indien dit nog niet eerder is verstuurd naar VGZ)

  Is er sprake van zorg langer dan 1 maand en meer dan gemiddeld 7 uur per week of betreft het een vervolg aanvraag? Dan ontvangen wij ook graag:

  •  Een zorgplan (ondertekend door wijkverpleegkundige), dat voldoet aan de normen voor indiceren en organiseren van verpleging en
   verzorging (V&VN normenkader)

  In alle gevallen van verpleging en verzorging aan kinderen tot 18 jaar dient u de volgende stukken bij te voegen:

  • Diploma kinderverpleegkundige van de kinderverpleegkundige die de indicatie heeft gesteld (indien dit nog niet eerder is verstuurd naar VGZ) of de eventuele kinderaantekening
  • Een zorgplan (ondertekend door wijkverpleegkundige), dat voldoet aan de normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging (V&VN normenkader).

  Is er sprake van palliatief terminale zorg (PTZ)? Dan ontvangen wij ook graag:

  • Een zorgplan (ondertekend door wijkverpleegkundige), dat voldoet aan de normen voor indiceren en organiseren van verpleging en
   verzorging (V&VN normenkader)
 4. Stuur uw aanvraag naar ons op

  Is het aanvraagformulier volledig ingevuld? Dan stuurt u uw aanvraag eenvoudig digitaal naar ons op.

   

 5. U krijgt van ons een reactie

  U ontvangt binnen 10 werkdagen een ontvangstbevestiging van ons. Hebben wij nog vragen of is uw aanvraag niet compleet? Dan ontvangt u een reactie van ons. In de ontvangstbevestiging leest u binnen welk termijn wij contact met u opnemen om de aanvraag te bespreken. U krijgt daarna een toekenningsbrief of een afwijsbrief.

Vergoeding voor verpleging en verzorging

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord