Vergoeding huidbehandelingen 2016

Hebt u last van huidproblemen? Bijvoorbeeld van acne of overmatige haargroei in uw gezicht? In de meeste aanvullende verzekeringen zit een budget voor huidbehandelingen.

Wat te doen bij huidproblemen?

Ga naar uw huisarts. Deze geeft u een behandeladvies. U krijgt deze huisartszorg vergoed uit de basisverzekering. Kan uw huisarts u niet verder helpen? Dan kan hij u doorverwijzen naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist voor een huidbehandeling. Bepaalde huidbehandelingen vergoeden wij vanuit de aanvullende verzekering.

Verwijst uw huisarts u naar een dermatoloog (huidarts) in het ziekenhuis of in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC)? Dan krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering. Het gaat dan om medisch specialistische zorg. Voor zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

In bijna alle aanvullende verzekeringen zit een budget voor behandelingen bij een huidtherapeut of schoonheidsspecialist. U kunt dit budget gebruiken voor:

Uw budget voor huidbehandelingen

Verzekering Vergoeding
VGZ Aanvullend Goed € 300 per jaar 
VGZ Aanvullend Beter € 500 per jaar 
VGZ Aanvullend Best € 700 per jaar 
VGZ Jong Pakket € 300 per jaar 
Fit & Vrij Pakket Onderdeel van uw zorgtegoed
Gezin Pakket € 500 per jaar 
VGZ Vitaal Pakket € 500 per jaar 
MiX Aanvullende Verzekering Geen vergoeding

Waar kunt u dit budget niet voor gebruiken?

Behandelingen die niet voor uw gezicht zijn

U kunt het budget alleen gebruiken voor huidbehandelingen die voor uw gezicht zijn (en hals bij camouflagetherapie).

Behandelingen door een dermatoloog

Verwijst uw huisarts u door naar een dermatoloog in het ziekenhuis? Bijvoorbeeld omdat u een moedervlek hebt die onderzocht moet worden? Dan gaat het om medisch specialistische zorg uit de basisverzekering. De kosten hiervan krijgt u vergoed uit uw basisverzekering. Voor zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico.

Lichttherapie bij psoriasis, eczeem en vitiligo

Hebt u ernstige psoriasis, eczeem of vitiligo? Dan krijgt u een vergoeding voor een thuiskuur met lichtapparatuur vanuit de basisverzekering. U hebt hiervoor een verwijzing nodig van uw behandelend dermatoloog. Uw ziekenhuis is verantwoordelijk voor de verstrekking van dit hulpmiddel in bruikleen. U betaalt eigen risico voor de behandeling en de lichtapparatuur.

Lichttherapie valt niet onder uw budget voor huidbehandelingen maar onder medisch specialistische zorg. 

Behandelingen die niet voor uw gezicht zijn

U kunt het budget alleen gebruiken voor huidbehandelingen die voor uw gezicht zijn (en hals bij camouflagetherapie).

Verwijzing

U hebt een verwijzing nodig van uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts.

U kunt naar alle aangewezen huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. U vindt deze in Vergelijk en Kies. Zoek op Huidbehandelingen. Gaat u naar een zorgaanbieder die wij niet hebben aangewezen? Dan krijgt u de kosten niet vergoed.

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. Als een vergoeding per jaar is, is dat per kalenderjaar. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Welk pakket heb ik ook alweer?

Bekijk in Mijn VGZ welke verzekering u hebt. Hiervoor logt u in met uw DigiD.

Bekijk uw verzekering in Mijn VGZ

Voor goede zorg zorg je samen