Vergoeding vervoer naar Nederland (repatriëring) 2019

Wordt u ernstig ziek of krijgt u een ongeluk in het buitenland? Dan wilt u zo snel mogelijk terug naar Nederland. Vanuit uw aanvullende verzekering krijgt u een volledige vergoeding voor medisch noodzakelijk vervoer naar Nederland (repatriëring). Deze vergoeding geldt ook voor vervoer na overlijden. Bel altijd de VGZ Alarmcentrale op 0031 40 297 55 50!

Wat krijgt u vergoed?
Basisverzekering Geen vergoeding
Aanvullende verzekering Volledige vergoeding voor repatriëring door de VGZ Alarmcentrale

U moet altijd de VGZ Alarmcentrale bellen. U bereikt de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 55 50 (altijd bereikbaar). Onder repatriëring valt:                      

  • de kosten van het vervoer (ambulance, vliegtuig, begrafenisondernemer)
  • de kosten van (medisch) noodzakelijke begeleiding
  • de noodzakelijke kosten voor communicatie
  • de kosten van het brengen en/of toezenden van noodzakelijke geneesmiddelen die in het buitenland niet verkrijgbaar zijn

Bent u aanvullend verzekerd maar is er geen medische noodzaak voor uw terugkeer? Dan betaalt u de kosten voor repatriëring zelf.        


Wat betaalt u zelf?
Eigen risico Nee
Eigen bijdrage Nee

Extra informatie

De repatriëring moet verzorgd worden door de VGZ Alarmcentrale. U bereikt de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 55 50 (altijd bereikbaar).

De informatie op deze pagina is een samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden. Wij raden u aan om, als u zorg nodig hebt, vooraf de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Welk pakket heb ik ook alweer?

Dat ziet u onder 'Verzekering' in de VGZ Zorg app.

Lees meer over de VGZ Zorg app
Of bekijk uw pakket in Mijn VGZ

Met hart voor zinnige zorg