Wat is mijn VGZ?

In Mijn VGZ kunt u online uw persoonlijke verzekeringszaken regelen. Zoals declaraties indienen en wijzigingen doorvoeren. Hieronder vindt u vragen en antwoorden over Mijn VGZ.

Snel naar

Mijn VGZ algemeen

• Wat is Mijn VGZ?
    Mijn VGZ is uw persoonlijke online omgeving bij VGZ. In Mijn VGZ kunt u bijvoorbeeld:
    • Declaraties indienen
    • Declaraties inzien van uzelf en uw zorgverleners
    • Een gezinslid toevoegen
    • Uw polis bekijken en wijzigen
    • Uw rekeningnummer of betaalwijze wijzigen
    • Het resterend eigen risico bekijken
    • Ontvangen brieven en documenten inzien
    • Facturen bekijken en betalen
    • Kiezen voor post op papier of digitaal
  • Hoe kan ik gebruikmaken van Mijn VGZ?
    U kunt bij Mijn VGZ inloggen met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord. Heeft u nog geen DigiD of bent u uw wachtwoord vergeten? Ga dan naar de website van DigiD.

• Wat is het voordeel van Mijn VGZ?
    U kunt 24 uur per dag uw verzekeringsgegevens inzien en wijzigen. Zo kunt u zelf eenvoudig uw zorgverzekering regelen, wanneer het ú uitkomt.

Mijn VGZ inloggen

• Ik ben mijn DigiD-gebruikersnaam en/of -wachtwoord vergeten, wat nu?

Op de website van DigiD leest u wat u kunt doen:

• Kunnen medeverzekerden ook gebruikmaken van Mijn VGZ?
    Ja, zij kunnen met hun eigen DigiD inloggen op Mijn VGZ. Medeverzekerden kunnen declaraties indienen. En hun polis, declaraties en het eigen risico bekijken. Bekijk het overzicht van mogelijkheden in Mijn VGZ.

• Ik log in met mijn juiste DigiD-inloggegevens, maar het inloggen gaat fout. Wat kan ik doen?
    Meestal helpt het om het cache-geheugen van uw apparaat te verwijderen. Dit doet u als volgt:

Voor Windows

1. Open uw internetbrowser en druk de toetsen Ctrl + Shift + Delete in.
    2. U ziet een scherm waar u uw browsegegevens kunt wissen. Kies voor verwijderen vanaf het eerste gebruik.
    3. Vink alles aan behalve ‘Favoriete websites behouden’ en druk daarna op ‘Browsegegevens wissen’.
    4. Wissen klaar? Sluit dan alle internetpagina’s die u open heeft staan.
    5. Open uw internetbrowser opnieuw. U kunt nu weer inloggen. Ga niet naar de inlogpagina via een Favoriet/Bladwijzer.

Voor Mac

1. Open uw internetbrowser via Safari en druk de toetsen Command + Option (Alt) + E in.
    2. Uw apparaat start opnieuw op en u kunt weer inloggen. Ga niet naar de inlogpagina via een Favoriet/Bladwijzer.
  • Zijn mijn gegevens in Mijn VGZ goed beveiligd?

Ja, u logt namelijk in met uw DigiD. Dit is een erkende en veilige authenticatiemethode. DigiD wordt ook gebruikt door de Belastingdienst, gemeenten en andere grote overheidsinstanties. Lees meer over veilig inloggen via DigiD.

Tip! Controleer het internetadres bij inloggen

Als u inlogt met uw DigiD, controleer dan altijd of het adres begint met https://digid.nl/. Weet u niet zeker of u op de echte inlogpagina van DigiD bent? Vul dan uw gegevens niet in.

Controleer het internetadres bij inloggen
  • Ik ben verzekerd bij VGZ maar krijg de melding dat ik geen geldige klant ben. Hoe kan dat?
    Misschien bent u bij VGZ verzekerd via een (assurantie) tussenpersoon? Dan kunt u helaas niet zelf inloggen op Mijn VGZ.

Hoort u wel toegang te krijgen tot Mijn VGZ, maar lukt dit niet? Neem dan contact met ons op.
  • Ik ben niet meer bij VGZ verzekerd, hoe lang kan ik nog inloggen op Mijn VGZ?
    Dit kan tot 3 jaar nadat u uw zorgverzekering heeft opgezegd.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord