Hulp bij inloggen

Wij helpen je graag op weg. Je kunt op meer manieren veilig inloggen.

Inloggen met je DigiD

Met je DigiD log je veilig in op Mijn VGZ. Dat kan op 3 manieren:

• Met de DigiD app en een eigen pincode
  • Met je DigiD en sms-controle
  • Met DigiD en je identiteitskaart
Op de website van DigiD lees je bij ‘Manieren van inloggen’ meer over inloggen met DigiD.
Inloggen met de VGZ app
Log je liever in zonder DigiD? Gebruik dan de VGZ app.
Inloggen met EU-login
Heb je een buitenlandse nationaliteit en ben je verzekerd bij VGZ? En kun je geen gebruikmaken van DigiD? Dan kun je inloggen met EU-login. Op de website van de Rijksoverheid lees je meer over hoe dat werkt.

Veelgestelde vragen over inloggen op Mijn VGZ

Inloggen met je DigiD

• We leggen je graag uit hoe je de sms-controle kunt aanvragen. Lees meer over de sms-controle aanvragen.

• Je kunt ook een sms-controle aanvragen op je vaste telefoon. We vertellen je graag hoe dat werkt. Lees er meer over op deze pagina.

• Zo vraag je een DigiD aan:

• Vraag je DigiD aan op de website van DigiD
    • Houd hiervoor je burgerservicenummer bij de hand
    • Activeer de sms-controle bij je aanvraag
    • Voeg een telefoonnummer en e-mailadres toe bij je aanvraag
    • Onthoud je gebruiksnaam en wachtwoord goed. Deze heb je nodig om je DigiD te activeren
    • Binnen 3 werkdagen ontvang je een brief thuis met een activeringscode
  • Woon je in het buitenland en heb je de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je een DigiD aanvragen. Had je al een DigiD voordat je verhuisde naar het buitenland? Dan kun je die gewoon blijven gebruiken.

Je vind meer informatie op de website van DigiD. Zoek hiervoor op 'buitenland'.

• Dit kan meerdere oorzaken hebben. Bekijk de mogelijke oplossingen op de website van DigiD bij 'Hulp & Contact'.

• Zie je het inlogscherm van DigiD niet? Dan gebruik je waarschijnlijk verouderde software die niet meer voldoet aan de beveiligingseisen van DigiD.

Informatie over mogelijke oorzaken vind je op de website van DigiD. Kijk hiervoor op de pagina 'Hulp & Contact' onder 'Foutmeldingen'.

• Wij snappen dat je gegevens over jouw gezondheid extra goed wilt beschermen. Daarom heeft DigiD nu een ID-check. Je voegt dan een extra controle toe aan de DigiD app met je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Weten hoe dit werkt? Je vind alle informatie hierover op de website van DigiD.

Goed om te weten: ook zonder de ID-check zijn je gegevens goed beveiligd.

Inloggen met EU-login

• Heb je een buitenlandse (Europese) nationaliteit en ben je verzekerd bij VGZ? En kun je geen gebruikmaken van DigiD? Dan kan je misschien gebruikmaken van EU-login. Met EU-login kun je inloggen op Mijn VGZ met nationale inlogmiddelen van andere Europese landen. Bekijk welke landen meedoen aan EU-login op de pagina van de Rijksoverheid

1. Kies op de inlogpagina voor de knop 'Inloggen met EU-login'.
    2. Kies het land dat voor jou van toepassing is. Staat jouw land er niet tussen? Dan kun je nu (nog) niet inloggen met EU-login.
    3. Staat je land er wel tussen? Kies jouw land en klik op 'Continue' om door te gaan.
    4. Je logt nu in met EU-login. Volg de verdere stappen op je scherm.