Phishing: valse e-mails en sms'jes 

Als u twijfelt of een e-mail of sms'jes echt van VGZ komen, kijk dan eerst in Mijn VGZ of in de app. Daar vindt u altijd de laatste informatie rondom uw betalingen. Denkt u dat u een phishingbericht heeft gekregen? Neem dan contact op met onze klantenservice

 

Direct naar

3 tips om echte berichten van VGZ te herkennen

Deze phishing-berichten zijn nu in omloop

Phishingmail betaalachterstand

Sinds 29 september 2022 is er een phishingmail in omloop uit naam van VGZ. Het kan zijn dat u zo'n mail in uw mailbox krijgt. In de mail staat dat u een betaalachterstand heeft en dat u moet betalen. Doe dit niet. Verwijder deze mail direct en klik niet op de link.

Twijfelt u of een bericht echt is?

Kijk dan altijd eerst in de VGZ Zorg app of in Mijn VGZ. Daar ziet u of de informatie klopt. Als er een bedrag openstaat kunt u deze hier veilig betalen.

Betaalmails van VGZ herkent u aan:

  • Uw achternaam
  • Uw klantnummer, deze staat in alle betaalberichten vermeld
  • De afzender VGZ en het e-mailadres noreply@vgz.nl
  • Als u op de betaallink klikt, komt u altijd op onze site
  • De betaallinks beginnen altijd met https://transactions.vgz.nl

Betaal-sms'jes van VGZ herkent u aan:

  • Uw achternaam
  • De betaallink begint altijd met https://transactions.vgz.nl
  • Een sms'je krijgt u altijd alleen als herinnering en pas na een aantal betaalmails

Verdacht bericht van VGZ ontvangen?

Neem dan contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag verder.

Heeft u geklikt op een phishinglink?

Als u op een phishinglink heeft geklikt, scan uw laptop of computer dan met antivirussoftware. Doe dit voordat u internetbankiert of inlogt in Mijn VGZ. Verander daarna voor de zekerheid uw wachtwoorden. Als u uw gegevens heeft ingevuld of een bedrag betaald heeft, dan kunt u aangifte doen bij de politie. Scan dan ook zo snel mogelijk uw computer of laptop met antivirussoftware. En verander ook uw wachtwoorden. 
 

Zo houden wij uw betalingen veilig

Wij zijn steeds bezig om onze technische systemen zo veilig mogelijk te houden. Om phishing te voorkomen vragen wij onze technische partners om hun systemen te blijven verbeteren. Daarnaast helpt VGZ de websites van criminelen uit de lucht te halen door zo snel mogelijk contact te zoeken met de providers.